Сребърни пръстени

Успешната работа в индустрията за сребърни бижута обикновено започва с признателност към изискаността, око за красотата и желание да разпространявате тази красота, колкото се може по-далеч и по-широко около себе си. Въпреки това, естетическите наклонности са полезни, но както е във всеки бизнес, те не са достатъчни. Макар че в тази област важат някои общи бизнес правила, както и във всяка друга, има някои особености на търговията на едро с бижута, които трябва да се имат предвид, преди да се започне работа. За тази цел сме изготвили кратко ръководство за това какво е необходимо, за да се реализирате в този бранш.

Проучете доставчика си

Може би най-често срещаният капан в бизнеса с бижута на едро е, че все по-често се натъквате на доставчик, който не е достатъчно честен по отношение на това, което продава. Накратко, сребърните продукти трябва да са с чистота на среброто най-малко 92,5 %. Уверете се, че вашият доставчик може да предостави документи за всички изделия, които ви продава, за да удостовери дали продуктите са истински. Освен това избягвайте да правите покупки в малки количества, тъй като повечето доставчици ще ви наложат по-високи цени за такива сделки. Намирането на доставчик, който може да ви предложи минимални пазарни цени при покупки на големи количества, е градивният елемент на вашата печеливша операция.

Запознайте се със среброто

Не можете да купувате сребро за целите на търговията на дребно, ако не познавате поне основите на този благороден материал. Освен факта, че среброто е метална сплав, в която се използват чисто сребро и други метали, включени в сместа, за да направят бижутата устойчиви, има много неща, които ще трябва да знаете за правилното съхранение и поддръжка, които сребърните изделия изискват. Обикновено е препоръчително да инвестирате в платнени чантички или парчета плат, в които можете да опаковате поотделно всеки предмет. По този начин ще избегнете грозни драскотини или вдлъбнатини, които на практика биха направили изделията ви непродаваеми. По същия начин, забравете мита, който гласи, че среброто се почиства най-добре с паста за зъби – избягвайте всички абразивни почистващи продукти (като паста за зъби), когато почиствате бижутата си.

Бъдете в крак с тенденциите

Тъй като бизнесът със сребърни бижута по същество е клон на бизнеса със стил, красота и мода, трябва да познавате тенденциите. Кога за последен път Селена Гомес беше забелязана да носи сребро? Как изглежда последният кралски брачен пръстен? Вашата клиентска база ще се състои предимно от млади жени, които искат достъпни, модерни бижута, които ще им помогнат да изградят популярен, осъвременен личен стил. За да достигнете до тази клиентска база, първо трябва да разберете какво харесват те.

Изпъкнете!

И накрая, но не на последно място, продажбата на сребърни пръстени, висулки, колиета, гривни и други бижута изисква някои умели маркетингови и презентационни умения. Понастоящем пазарът е завладян от азиатски компании, които наистина предлагат достъпни цени, но са възпрепятствани от разстоянието между тях и клиентите им. Използвайте това предимство във ваш интерес: присъствайте на местни и национални панаири за бижута. Следете големите търговци на бижута в платформите на социалните медии и влизайте в комуникация с тях. Инвестирайте в подреждането и дизайна на вашия шоурум, както и в опаковъчни и изложбени линии. И накрая, но със сигурност не на последно място, не забравяйте, защо изобщо сте искали да се занимавате с този бизнес: защото знаете, че този благороден материал, използван от човешката раса в продължение на хилядолетия, едва ли скоро ще излезе от мода.