Без съмнение бързите кредити са отлично решение, когато става въпрос за покриване на непредвидени събития. Това е страхотна алтернатива, която ни позволява да имаме план Б винаги, когато имаме нужда от пари. За броени часове можем да получим мини кредити през всяка интернет платформа, удобно, без да ставаме от дивана и почти без никакви документи. Все пак не трябва да забравяме, че интернет е широко отворен прозорец, през който могат да влязат и добри, и лоши и че има предполагаеми финансови компании, които се преструват, че ни дават заем, а след това ни мамят и мамят.

Поради тази причина е жизненоважно да бъдем внимателни към знаците, които ще ни позволят да различим легитимните компании от нелегалните.

Препоръки за избягване на измами при бързи кредити

Като вземете предвид тези малки съвети, вие ще можете да сърфирате в мрежата в търсене на финансиране, без да се страхувате да попаднете в капаните на незаконни кредитори:

  1. Не приемайте такси предварително. Един от първите въпроси, които трябва да си зададете, е дали има някаква такса за сключване на кредита. Някои предполагаеми заемодатели се опитват да начислят такси за откриване, комисионна за обучение, застрахователни плащания и преводи и дори се опитват да таксуват за проверка на нашата самоличност. Не трябва да изпускаме от поглед факта, че никоя законна кредитна институция никога няма да ни поиска да платим пари предварително, така че трябва да се съмняваме в легитимността на всяка компания, която го изисква, да спрем искането незабавно и никога да не изпращаме плащането.
  2. Пазете се от посредници. Посредническите субекти действат, като изискват комисионна за своите услуги и от друга страна, те не гарантират отпускането на заема, тъй като ще зависи от компанията, която отпуска заема, и нейните критерии да ни отпусне парите или не.
  3. Прозрачна информация. Необходимо е да сте наясно с комисионните, които ще плащате. Закон относно договорите за потребителски кредит задължава всички финансови институции ясно да описват условията по кредита в тяхната цялост, както когато ги рекламират, така и когато ви изпращат персонализирана оферта.
  4. И като говорим за оферти. Бъдете подозрителни, ако откриете спешна оферта, която не ви позволява да мислите какво приемате. По тези въпроси обикновено няма промоции, повечето легитимни кредитори предлагат постоянни и непрекъснати лихви.
  5. Изключително ниски лихви. Те също са добра причина за тревога. Те могат да служат като примамка, за да привлекат вниманието ви и да кандидатстват за кредит, превръщайки ви в жертва на кибер измама.
  6. 6.Проверете репутацията на кредитора. За да откриете евентуална измама, има няколко начина за разследване на кредитна институция, един от тях са форумите на хора като вас, които са имали нужда да използват услугата. Опитайте се да се вслушате в тяхното мнение. По същия начин можете да се гмуркате чрез Google или чрез социалните мрежи. Със сигурност ще намерите необходимата информация.

И разбира се, ако те уверят че кредитът е отпуснат, без да искаш повече подробности, недоверие, и пак недоверие. Нито един финансов субект, не гарантира заем без първо да провери финансовото ви състояние.

Източник: Credit portal 24