златни и сребърни монети

Златни монети и сребърни монети – история.

Човечеството използва монетите за разплащателно средство от първите си години на съществуване. До 17 век включително, те са били единственият метод за покупко-продажба. Всъщност „Монета“ е името на богиня, за която има сведения  още от 300 г. преди Христа. Покрай нейният храм е била разположена и работилницата за сеченето на монетите и така се е получило и названието „Монетен двор“. Златните и сребърни монети са били създадени с идеята да се улесни търговията. И преди това са се разменяли благородни метали за стока, но големината и теглото им е трябвало да бъдат уточнявани всеки път, което е било трудоемко. После прадедите ни усъвършенствали технологията, като избрали да използват или само злато или само сребро. Последната стъпка била да приравнят няколко монети от един метал на цената на една изработена от по-скъп материал. По един или по друг начин историята на човечеството винаги се е свързвала с изработката на тези малки артикули от които е зависело цялото ни благополучие. Заради всичко това, днес подаръкът от сребърни и златни монети, е все още актуален.

Видове монети за подарък и колекционери.

Ако търсите изтънчен подарък, който да носи и символно значение то Gold Center е мястото, където ще го намерите. Предоставят огромно разнообразие от сребърни и златни монети за всякакви поводи. Можете да се насладите на тематични колекции, които са съобразени с последните тенденции. Един от вариантите е да поръчате монета, на която е изрисуван зодиакален знак. Това е изключително подходящ подарък за рождени дни на роднини. По този начин бихте могли да покажете на рожденика, че той е скъпоценност в зодиака. Друга интересна идея са монетите изобразяващи символите от китайският календар. Всяка година е под различен символ и ако искате някой да запомни именно тази година като специална, това е подходящ дар.

Талисман или паричка за благополучие.

Разнообразни са и видовете талисмани и парички за късмет. Старо поверие гласи, че талисманите от благородни метали привличат богатство към собственика им. Ако имате приятел, който заминава за чужбина, Gold Center  предлагат сребърен медал „Българска роза“, както и златна монета „Кленов лист“и „Американски орел“. Ако случайно сте почитатели на източните страни, за вас са подбрали златна монета „Китайска панда“ в различни грамажи. Почти всички златни монети ги има и от сребро.
Прекрасен подарък за новородено са сребърни и златни монети „Честито бебе“, „Добре дошъл на света“. С внимание към клиента са подбрали и пълен комплект за новородени, който включва няколко различни монети с различна големина и дебелина.Специална колекция е и тази, която включва сребърни и златни монети с различни светии като Архангел Михаил, Свети Тодор и Света Богородица Умиление. Тези комплекти са перфектен дар, за всеки родител. защото са символ на грижа, закрила и любов.

Всички сребърни и златни монети са изработени в различни големини и тегло. Можете да се сдобиете с паричка от 3 гр., 8 гр., 15 гр., както и 30 гр. Размерите са от 18 до 32 мм. Избрани са така, че да задоволят всеки вкус и изискване, независимо дали ще се превърнат в подарък или колекционерска ценност.