Има няколко прости съвета за дрехи за бебета под една година. Следвайки ги, родителите ще помогнат на бебето да чувства комфорт, докато расте. Взети са под внимание всички видове детски дрехи за бебета, било то комбинезони, гащеризони, обувки, чорапогащи.

 

Основният принцип е, че детските дрехи за дома трябва да бъдат направени само от истински тъкани, малкото дете трябва да има усещане за комфорт. Боди, чорапогащник, блуза или риза за малко дете не трябва да бъде прекалено стегната, както и прекалено шорока дреха. Детските домашни дрехи трябва да са точно както трябва, т.е. по размер. Причината, както се досещате, се крие в това, че при носенето на дрехи, точни по размер, бебето няма да се спъва, ако е широка дрехата, или няма да му е стегнато, ако му е тясна.

Бебетата се научават да контролират краката и ръцете си и се опитват да пълзят и да се преобръщат. Носенето на подходящия размер за бебета ще помогне на бебето да научи първите движения. Естествените материали в домашните дрехи за бебета означават липсата на каквато и да било синтетика. Синтетичният материал задържа въздух и влага и когато се изпотява, бебето ви може да се разболее и да се образува обрив от пелена.

 

Също така домашно детско облекло – комбинезон, шапки, различни бельо, бодита и др. – не трябва да има шевове. С този метод е възможно да се избегне бодлива топлина по кожата на детето. Детското облекло не трябва да съдържа детайли като ципове, копчета и декоративни елементи. Тези елементи могат да увредят кожата или да влязат в устата на бебето.

 

Използват се обувки, докато малките не започнат да се учат да ходят. Наличието на естествени материали също е от съществено значение. По това време детето става на крака и започва да прави първите стъпки, необходимо е да ползвате меки обувки. Обувките трябва да бъдат изработени от естествени материали и с гъвкави подметки. Подметката трябва лесно да възвърне формата си, след като се огъне наполовина. Високите странични стени и петата на обувката ще поддържат неформирания и все още слаб крак.

 

Трябва да се помни, наред с други неща, че обувките за малки деца до една годинка трябва да са специализирани, пригодени за бебета.