кутия за бира

Хранително-вкусовата промишленост е един от най-големите потребители на опаковъчни кутии в света. Персонализираните кутии се използват за безопасно транспортиране на хранителни продукти, тяхното рекламиране и излагането им в магазини. Най-често са изработени от изключително издръжлив материал, който може да предпази храните от замърсяване и увреждане на формата или пък вкуса им. Dimeko са специалисти в създаването на опаковъчни и подаръчни кутии и ще ни разкажат малко повече за тези предмети, без които хранително-вкусовата промишленост нямаше да бъде същата.

Обикновено, кутиите са във форма, която има здрави стени с четири ъгъла, както и защитен горен капак и издръжлив долен панел. За определени стоки формата на картонената кутия може да се променя, както и броят на ъглите и горният и долният панел. Ако кутията е предвидена за POS материал, тя се създава така, че да бъде не само максимално ефективна, ами и максимално атрактивна. Нека да видим кои са основните причини, поради които персонализираните опаковъчни кутии са от толкова голяма полза за производителите, доставчиците и търговците на хранителни продукти.

Разпознаваемост на марката и маркетинг

Персонализираните кутии не са просто кутии, те играят ролята на маркетингов инструмент. Обикновено са изработени от картон или велпапе, които са добре известни с възможностите си за персонализиране.

Много производители използват точно брандираните кутии, за да направят продуктите си по-разпознаваеми. На тях се отпечатват логото на марката, описание на продукта, името на компанията производител, слоган и изображение. По този начин, опаковъчната кутия става посланик на бранда.

Доставчиците на храни също се възползват от картонените кутии, като те ги използват, за да пазят храната защитена, докато се транспортира от производствената единица до прага на купувачите. Освен това, персонализираните кутии на едро също са имат своя принос. Персонализираният дизайн, се превръща в разпознаваем от клиентите и може да направи продукта да изглежда красив, привлекателен и по-представителен дори и отдалеко.

Картонените опаковъчни кутии правят продукта разпознаваем, дори когато е изложен сред други артикули от същия вид по рафтовете на магазин или хипермаркет. С името на производителя, логото на марката и описанието на продукта, изобразени върху кашоните, купувачите могат лесно да идентифицират висококачествения продукт, произведен от надежден производител. Този тип опаковка може да помогне на клиентите да вземат решение за покупка на дадена стока по-бързо.

Лесна за персонализиране опаковка

Персонализирането е качество, което не трябва да бъде подценявано. Кутиите могат да бъдат в различни размери и форми според изискванията на продукта. Производителите могат да изберат персонализирани размери на кутията, за да поберат артикулите перфектно. Добавянето на дръжка в горната част или от двете страни пък ще улесни пренасянето им. Такава кутия с дръжки може да помогне на потребителите да държат опаковката лесно и да се наслаждават на храната без никакви проблеми. Представете си 6-pack опаковка за бира например.

кутия за храна

Добавянето пък на малки отделения в кутията може да бъде от полза за дребни артикули. Кутиите за понички например имат такива отделения, които ги държат здраво и не им позволяват да загубят добрата си форма или вкус. По този начин клиентите могат да се насладят на поничките в оригиналната им форма.

Понякога някои продукти трябва да бъдат изложени на щанд или на забележимо място в магазина. За тази цел картоненият стелаж е изключително полезен за търговците. Благодарение на него, продуктът може да бъде забелязан от купувачите. Тези картонени стелажи са полезни за малки артикули като кексчета, шоколадови бонбони и други сладкарски изделия.

Друга опаковка, която може да направи продукта по-забележим, е изрязан прозорец в кутията. Тази кутия показва артикула, докато е в кашона и потребителите могат да го видят, без да отварят опаковката.

Адаптивни дизайни

Замисляли ли сте се за опаковката на китайската храна? Картонените кутии, които най-често свързваме с китайски гозби, всъщност могат да се използват за всеки един вид храна. Можете да сложите в тях паста, кекс, салати, бисквити и тн. За всичко това е виновен добрият дизайн на този вид кутии. Приспособимостта на тези опаковки не е тайна и се използва широко от хранително-вкусовата индустрия. Естествено, тя се персонализират спрямо размера и формата на продуктите.