Има някои мебели, които са от съществено значение, за да можете минимално да обзаведете къщата и да я направите удобна. Много млади хора, а и не толкова млади, живеят под наем . Повечето от тях дори не са си и помисляли да инвестират добра сума пари, за да си купят мебели , които да издържат дълго време. В много случаи апартаментите идват обзаведени и няма опция за празна къща, така че много просто избират да не купуват мебели предварително.
Ето защо, когато решат да си купят жилище за първи път или просто са решили да наемат празен дом за дълго време, те не знаят откъде да започнат или какви са основните неща, които да купят.
1. Добро легло
Леглото е може би най-важната мебел, за да превърнете къщата си в дом. Точно харченето на пари за добър матрак е може би най -добрата инвестиция, която можем да направим. Обикновено това е мястото, където прекарваме най-много време през деня, особено в дните, когато работим. Така че добрата почивка ще има пряко въздействие върху нашето физическо и психическо здраве. Една много популярна тенденция в момента е добавянето на тапицирано легло в спалнята. То създава много красив и уютен вид.
2. Нощните шкафчета
Продължавайки със спалнята, друга важна част от мебелите са нощните шкафчета, които са идеални за поставяне на лампа и нощно шкафче . Четенето преди лягане помага за отпускане на ума и по-добър сън. Всъщност, както са открили учените, гледането на мобилния телефон точно преди сън може да причини няколко здравословни проблема, особено по отношение на по-ниско качество на съня.
3. Диванът
„Кралят на всекидневната“. Може би няма друга мебел, която да представя по-добре тази стая в къщата. Прекарването на часове и часове седнали (или легнали) на дивана е едно от най-ценените забавления сред хората.
Изборът на дивана, който харесваме най-много, ще ни накара да смятаме къщата си за наш дом. Има стотици опции и можем да изберем тази, която най-добре отговаря на нашите нужди. Друга идея е, че ако имаме малък апартамент и имаме нужда от допълнително легло, можем да изберем разтегателен диван.
4. Холна маса
За да поставите краката си или пуканки, масичката за кафе е перфектната мебел, ако обичате да ядете или просто да ви е удобно да гледате телевизия . Дърво, стъкло или метал, има стотици възможности, от които да изберем перфектната холна маса за нашия дом.
5. Добър гардероб
Кой не е искал гардероб, в който всичките му дрехи се побират и всичко е супер подредено? Поради тази причина един от най-добрите варианти е да създадете перфектната мебел за вашите нужди .
6. Масата за хранене
Изборът на перфектната маса за хранене, която най-добре отговаря на нашите нужди, е много важен, особено за малки апартаменти , където оптимизирането на пространството е особено важно. За тях идеалът е да закупите маса, която може да се сгъва и заема малко място, когато не се използва.
7. Поставка за обувки
Ако ви е писнало да оставяте обувките си на пода, рафтът за обувки е най-добрият вариант. Е, и също така да избегнем планините от обувки , които можем да създадем на пода и които дават усещането, че имаме разхвърляна къща. Има много опции: от гардеробни мебели до типични шкафове за обувки с врати на панти.
8. Телевизионната маса
ТВ шкафът е още една от класиките в хола. За да изберем перфектната мебел, трябва да вземем предвид много фактори : височина, цвят, стил. За стила и цвета всичко ще зависи от това как разполагаме с къщата си. Но за височината идеалът е да вземете предвид къде е диванът и да видите на каква височина би било по-удобно да гледате телевизия. По същия начин, когато поставяме тази мебел, трябва да вземем предвид и отразяването на светлината, за да не е досадно.
9. Столовете
Какво би била една маса без столове? Ако имаме достатъчно място, тогава ще имаме пълната свобода да избираме любимите си столове. Вместо това, както при избора на масата, ако имаме малък апартамент, един от най-добрите варианти би бил да купим сгъваеми столове и да измислим система, като например окачване на столовете на стената , чрез която можем да ги поставим, без да вземаме твърде много място.
10. Работна маса и удобен стол
Сега, когато много хора работят от вкъщи, работната маса и удобният стол са от съществено значение, за да имате приятно работно пространство у дома. Освен всичко друго, може да бъде интересно да се включат растения в това пространство, тъй като те генерират многобройни ползи, наред с други, намаляват стреса и подобряват концентрацията.