обзавеждане за баня за деца

Тръгнах от идеята, че трябва да подберем обзавеждане за баня, подходящо за децата, защото имаме три. Сами разбирате , че вкъщи децата са мнозинство. Идеята на детските бани е да накара малчуганите, да привикнат към това помещение. Лошата страна е, че освен привикването, може да го обърнат на игра. Има разнообразни варианти, които можете да подберете за обзавеждане за баня за децата.

Детайлите в обзавеждането на банята за деца.

Като че ли, най-важното обаче са плочките. Колкото по-шарени са, толкова по-добре е за детското въображение. Съветваме ви, да не избирате любимите им герои от филмчета, защото в определен момент, ще си изберат нови. Тогава, старата баня няма да им се струва вече уютна, а остаряла. Това по никакъв начин не пречи да изберете категорията на любимите им герои. Примерно ако харесват поредицата Колите, подберете модели на коли. Но не точно тези от филмчето.

Изборът на детска тоалетна чиния е малко рискован. Като цяло не подкрепям идеята, защото рано или късно ще им умалее и ще трябва да я сменяте. А пък всички знаем, че ремонт се прави веднъж на 15 години. По-малко от това е времеотнемащо и нерентабилно. Така че, мислете в перспектива. Може вместо детска тоалетна чиния, да подберете детски капак за обикновена – тоест да е шарен, с герои или приказни елементи. Форма Вита предоставя богат избор от различни видове.

Детската мивка също е част от обзавеждането за баня за деца. Има различни модели, които дори могат да се закрепят към тази за големи. Независимо каква изберете, съобразете да е с нечупливо стъкло. Със сигурност не искате да стане предпоставка за инциденти. Освен това, са много удобни моделите, които са снабдени с поставка за чаша и кърпа. Можете да накарате малчуганите, да си направят персонална кърпа, като си ушият инициалите на нея. Естествено, ще трябва да им покажете как се държи игла и конец. Обучителната игра никога не е излишна.

Ако искате да сложите шкафчета в банята им, направете го. Така ще могат да си оставят играчките и детската козметика, на друго място освен на земята. Обърнете внимание на ръбовете на мебелите. Острите ръбове не са най-доброто решение. Ако случайно нямате опция за заоблени, можете да вземете отделно предпазители и да ги пригодите.

Вана или душ-кабина?

Хубаво е да съобразите и душ-кабината, да не е опасна. Ваната не е най-добрият избор при обзавеждане на баня, по-хлъзгава е и височината й е предпоставка за неприятни падания. Ако искате да изградите самостоятелност, по-добре заложете на душ-кабината.

Моят съвет е да изберете и термостатни смесители и за мивката и за душ-кабината.  Това са тези, на които може лесно да им се контролира температурата. Нашият го закупихме от магазин на Форма Вита. Ограничавате количеството на горещата вода, която малчуганите могат да си пуснат – предотвратявате инциденти. Плюс е и че самият смесител не е горещ на пипане, както обикновените.

Голяма част от родителството е именно това – да успеете да пригодите заобикалящата среда към децата. Ако пък това е невъзможно напълно, да успеете да предотвратите големи травми и наранявания. Банята е сравнително опасно помещение. Не можете да гарантирате присъствието си винаги там. Затова е добре, да се спрете на обзавеждане за баня за деца, което ще улесни тях, съответно и вас.