Кои са идеалните музикални инструменти за нервната система?

За такива се считат например, струнно-клавишните. Основният работен елемент при тях са клавишите, към които са прикрепени специални чукчета, които удрят струните, за да се извлече звук. Резултатът е прекрасна мелодия, която е много приятна за слушане. Свиренето на музикални инструменти от клавирно-струнен тип има отличен ефект върху нервната система – успокоява, намалява стреса и придава страхотно настроение. Освен това, звуците, извлечени от пианото, имат благотворен ефект върху щитовидната жлеза, както и подобряват работата на бъбреците и пикочния мехур.

Кои са идеалните музикални инструменти за сърцето и черния дроб?

Барабанът се нарежда сред така наречените ударни инструменти. Ползите от ритмите са познати от древни времена, когато хората са изпълнявали ритуални танци на ритъма на ръчните барабани. Тори ритъм оказва силно лечебно въздействие и помага за преодоляването на страха, зарежда с енергия и настройва за успех. Барабанът и днес не е загубил тези свойства. Барабанните звуци са вълнообразни и заради това имат благоприятен ефект както върху емоционалното, така и върху физическото състояние на хората.

Барабанният ритъм облекчава емоционалното натоварване, помага за отпускането и релакса, а също така облекчават и стреса. Барабанът отлично почиства енергийните канали, нормализира сърдечната дейност и кръвообращението. Освен това помага да се излекувате от чернодробни заболявания. Ако не умеете да свирите на барабани, но сте си мечтали да се научите, трябва да знаете, че никога не е късно. Това е един от най-лесните за овладяване музикални инструменти.

Кои са идеалните музикални инструменти за прогонване на стреса?

В това отношение флейтата е безценна. Тя е в семейството на духовите музикални инструменти, като звукът й е не само много приятен, но и изключително полезен. Той успокоява ума, помага да се справим със стреса и да разрешим по възможно най-правилния начин натрупаните проблеми. Свирейки на флейта, човек развива фини двигателни умения, както и се научава да контролира по-добре дишането си.

От всичко казано дотук, можем да направим извода, че всеки един от различните музикални инструменти е добър по собствен уникален начин. Просто изберете този, който най-много ви допада.