митове-за-кредитите

Бързите кредити са отдавна на пазара и би трябвало да сме наясно кое е истина и кое мит, но се оказва, че все още един голям процент от хората не са добре информирани и вярват в митовете, които витаят около кредитните компании и онлайн кредитите, които предоставят.

За тези от вас, които все още не смеят да потърсят бърз заем, защото вярват на ужасяващите истории, които се говорят в общественото пространство, заедно с кредитна компания Стик Кредит решихме да разбием някой от най-популярните митове, които „живеят” и се подхранват от недобрата информираност на хората.

Бързите онлайн заеми са за бедните и наивните

Нищо подобно. Проучванията показват, че най-висок процент от хората, които търсят кредити онлайн са потребители в активна възраст, които работят на трудов договор и са със средно или висше образование.
Студентите и пенсионерите също могат да се възползват от кредитната услуга и те го правят, но процентът им е значително по-малък.

Веднъж вземеш ли кредит от кредитна компания, попадаш в дългова спирала

Абсолютно невярно! Ако сте коректни и изпълнявате своята част от задълженията си по договора, няма как да попаднете в подобна спирала, дори напротив. Следващият път, в който имате нужда от онлайн кредит ще се възползвате от различни предимства пред останалите кандидати като по-ускорена процедура по разглеждане на заявката, промоции и други.
Ако обаче не сте коректни, тогава е възможно да имате проблем с погасяването на заема, но този сценарий важи и ако вземете заем от приятел или банка и не върнете навреме парите.

Бързите кредити имат много скрити условия

Ако четете внимателно всичко и не подписвате на сляпо ще видите, че никоя кредитна компания, която е регистрирана в БНБ и която държи на имиджа си не се опитва да ви измами.
Това може да се случи, ако се доверявате на фирми, които не са регистрирани, не можете да ги откриете никъде другаде, освен в интернет или ако потърсите бързи заеми от заложна къща.

Онлайн заемите имат много високи лихви

Да, лихвите, при които се предоставят кредитите са с малко по-високи лихви в сравнение с лихвите в банковите институции, но… Това са краткосрочни заеми, които кредитните организации ви предоставят при една много бърза и улеснена процедура и без да изискват от вас представяне на доход, трудов договор или поръчители.

Ако не си погасиш заема в срок ти начисляват огромни лихви и накрая ти взимат всичко

Тотален мит! Ако нямате възможност да погасявате заема си в договорените срокове или имате пропуснати вноски по кредита, можете спокойно да предоговорите условията, да рефинансирате или да откриете заедно с кредитната компания начин да излезете от неприятната ситуация.
Ако не направите нищо, за да се издължите, тогава влизате в регистъра на некоректните платци и ще ви е трудно да вземете кредит от друга било банкова или небанкова финансова институция, а непогасения ви кредит ще бъде предаден на компания по събиране на кредити.

За радост, с всяка изминала година несъбираемите кредити намаляват, което означава, че все повече клиенти се отнасят сериозно към поетите задължения към кредитната компания.