сребърен пръстен

От екстравагантни коктейлни пръстени от скъпоценни камъни до прости, класически сватбени халки, сребърните пръстени са красиви и вървят с абсолютно всичко. Блестящото стерлингово сребро например е универсално, издръжливо и достатъчно меко, за да бъде гравирано или оформено в различни дизайни на пръстени – такива, от каквито се нуждаете за вашия специален повод.

Сребърните пръстени са популярни най-вече заради своята неутрална природа и невероятна стойност. Стерлинговото сребро без съмнение е един от топ металите, предпочитан за бижута и е чудесен избор при пазаруване на мъжки и дамски аксесоари. Сватбени сребърни годежни пръстени и сватбени халки се предлагат в много разновидности, само потърсете!

А ето и няколко важни неща за добрия стар сребърен пръстен, които според нас със сигурност трябва да знаете. Особено ако е най-разпространената проба сребро в България – стерлингов пръстен.

 

Сплав

Стерлинговото сребро е изработено от 92,5 процента чисто сребро и 7,5 процента метална сплав. Медта е любима метална сплав за сребърни бижута-стерлинги, въпреки че понякога се използват и други метали. Такива пръстени могат да бъдат украсени с чисто сребро, но чистото сребро обикновено е твърде меко за големи сребърни бижута.

Характеристика

Избрано основно и най-вече заради своята сила и красота, среброто стерлинг има трайност, колкото цял един живот. Както знаете, чистото сребро е много меко, което го прави лош избор за ежедневен пръстен, особено ако говорим за годежен пръстен или за сватбена халка. Добавянето на мед прави среброто много, много по-силно. Сребърният стерлингов пръстен обикновено е маркиран с гравиране, за да информира потребителите, че е напълно истински. Понякога числото „925“ се използва за уточняване, че металът е стерлингово сребро.

сребърен брокат

Завършек

Сребърните пръстени от стерлинг могат да бъдат полирани или покрити с родий, за да станат максимално устойчиви на катран. Родиумът е член на семейството на платинените метали и като покритие придава на сребърните бижута със стерлингово покритие много високо ниво блясък.

Стилове

Когато решите да си купувате сребърни пръстени, имате много възможности за избор. Простите сребърни стерлингови пръстени с женствен детайл или символичен дизайн и надписи са идеални за ежедневно носене и са един много добър избор за романтични подаръци за специални празници. Сребърните пръстени със скъпоценни камъни, диаманти и перли пък могат да внесат цвят към всяка една визия и ситуация. Би било страхотно, ако изберете бижу, коeто има богата митологична история.

Грижа

Съхраняването на сребърни бижута в платнена торбичка или специално отделение в кутия за бижута е най-добрият начин за предотвратяване на надраскване. Избелването, амонякът и хлорът могат да повредят или обезцветят сребърните пръстени. Не забравяйте да премахнете сребърните бижута от ръцете си, преди да боравите с обикновени химикали за почистване на дома и преди плуване в хлориран басейн или гореща вана.

Почистване

Сребърните стерлингови бижута ще потъмнеят с течение на времето, тъй като са изложени на естествени елементи във въздуха; но един бърз лак ще възстанови блясъка и красотата на сребърния пръстен, който толкова обича. Използвайте сребърен лак без белина или амоняк, посочен за отстраняване на петна, за да почистите бижутата си. Трябва да се използва неабразивна кърпа, подходяща за полиране, за да се предотврати надраскване. Платове от микрофибър са чудесни за полиране на сребърни бижута.