Басейн за малки и големи

Въпреки че преполовихме лятото и скоро то ще тръгне към края си, слънцето продължава да пече силно, а температурите продължават да гонят рекорди. И макар повечето от нас вече да са ползвали отпуските си, търсим начини всяка свободна минута да прекараме някъде на хладно. А сещате ли се за нещо по-приятно и разхлаждащо от водата в тези горещини? Водата, като истински спасителен пояс, ни измъква от жегата, дава ни свежест и сили да продължим отново в забързания горещ ден.

Но нали знаете, че не е нужно да пътувате чак до морето, за да се радвате на вода и свежест? И нямаме предвид да подредите легените с вода на балкона. Напротив, предлагаме Ви да поемете на юг от София по АМ „Струма“, където само след час пътуване с кола Ви очаква едно прекрасно градче, което освен всичко друго предлага отлични условия за туризъм и СПА.

През последните няколко години Благоевград привлича все повече туристи. Причините са няколко, сред които близостта до Рила планина и чистият въздух, прекрасният център и атмосферата, която носи, хубавите заведения и хилядите млади хора, дошли тук заради образованието си и не на последно място отличните места за отсядане.

Хотели в Благоевград има от всякаква категория и за всеки джоб, има такива, в които просто да преспите в чисто легло, но и такива, които ще Ви предложат всякакви удобства и екстри. А когато става въпрос за басейни и СПА, този град има много какво да предложи.

От древни времена Благоевград е известен със своите минерални извори. Именно минералните извори привличат първите заселници по тези места, които поставят началото на съвременния Благоевград. Днес в града целогодишно туристи посрещат няколко хотела със собствени басейни, както и сезонни плажове, които предлагат прохлада в летните горещини. Когато говорим за хотели Благоевград с басейн има един, който води класацията във всяко отношение – Орбита СПА Хотел.

Орбита СПА Хотел Благоевград е разположен в ниските склонове на Рила планина, сред вечнозелена иглолистна гора. Представяте ли си цялата свежест, която гората носи, съчетана с кристално чисти басейни, уникален СПА център  и неповторимото чувство за релакс?! Тук почивката, прохладата и незабравимото изкарване са гарантирани както за малки, така и за големи.

В летните горещини откритите панорамни басейни на Орбита СПА Хотел са истински оазис на блаженството. Големият външен басейн е с идеални размери за плуване – 25 м дължина, 8 м ширина и дълбочина 1,40 м. Естествено, не е необходимо да сте тренирани плувци, за да се радвате на басейна. Никой няма да Ви попречи на удоволствието просто да се плацикате в галещите му струи. Температурата на водата е 27°С, което го превръща в приятно охлаждащо изживяване през  летните месеци.

Басейн за малки и големи

Непосредствено до него е детският открита басейн, където малките гости на комплекса да се отдадат на весели водни забавления. С размери 6 м х 3 м и дълбочина 0,60 м той е напълно безопасен за малчуганите и източник на много игри и настроение.

Двата открити басейна на Орбита СПА Хотел са проектирани и изградени така, че от тях се разкрива прекрасна панорамна гледка към склоновете на Рила. Около тях, под слънчевите лъчи, са разположени шезлонги и чадъри, на които да отдъхнете и съберете тен. В непосредствена близост е и барът, който предлага разхлаждащи напитки, сладоледи и леки закуски за малки и големи.

Не си мислете обаче, че през зимните месеци басейни тук няма. Има и те отново са за всякакви възрасти. Големият вътрешен басейн на Орбита СПА Хотел е с дължина 17 м и ширина 7 м, което го прави подходящ както за плуване, така и за всякакъв вид забавления през всички сезони на годината. Дълбочината му е 1,40 м, а температурата на водата е 30°С. Около басейна са разположени удобни шезлонги с изглед към Рила.

Закритият детски басейн също е незаменим източник на удоволствие за най-малките гости през цялата година. Размерите му са 5 м дължина и 3 м ширина, а дълбочината му е 0,40 м. През студените зимни дни на разположение на всички гости е и външният детски басейн, чиято вода се затопля до доста високи градуси. По този начин той става извор на доста силни усещания.

Басейн за малки и големи

Орбита СПА Хотел разполага с най-големия СПА център в околността. 3 масажни студия, различни видове парни бани, финландска сауна, билкова сауна, инфраред сауна, ледено ведро, просторна релакс зона с камина и фитнес, козметична стая. СПА центърът на комплекса е разположен на 900 кв.м. СПА менюто на комплекса е съобразено с последните тенденции в тази област. За най-малките си гости СПА центърът на Орбита СПА Хотел предлага и детски масажи със специални био масла.

Басейн за малки и големи