Интересни стенни декорации

Когато избирате интересен декор за стена, помислете за следното: метални скулптури, ретро шалове, оригами и хартиени изрезки. Всичко това са чудесни начини да персонализирате една стая и да я направите интересна. Това също са бюджетни варианти за декориране. Ако искате да добавите индивидуалност към стаята си, закачете няколко вдъхновяващи цитата или стихотворения на стената. Тези идеи не само са евтини, но придават уникален вид на вашия дом.

Метални скулптури

Все повече хора се обръщат към металните скулптури като интересни декорации за стени. Освен факта, че изглеждат елегантни и модерни, тези скулптури се предлагат и в магазините за домашен декор и онлайн. Те се предлагат в различни дизайни, размери и форми и могат да подобрят красотата на една стая. Прочетете, за да научите как можете да се възползвате максимално от металните художествени скулптури. Има някои важни неща, които трябва да имате предвид, когато решите да ги окачите на стената си.

Интересни стенни декорации - метални статуетки

Изрезки от хартия

Няколко прости идеи за декорация на стени „Направи си сам“ включват използването на изрезки от хартия като декоративни елементи. Изрезите под формата на листа или цветя могат да бъдат привлекателни и да направят стените да изглеждат по-интересни. Тези хартиени завеси съчетават две популярни тенденции: геометрични фигури и тиксо. Чистите линии придават вид на професионален печат и създават триизмерен ефект. В случай на хартиени изрезки, можете също да използвате цвете лотос за благоприятни причини.

Интересни стенни декори - изрезки от хартия

Оригами

Стенните декори оригами са лесни за поставяне върху стени. Предлагат се и като персонализирани стикери. Има няколко предимства от използването на оригами стенни декори във вашия дом. Частите са универсални и могат да бъдат окачени във всяка стая. Можете дори да направите свои собствени оригами модели, ако имате идеи. Ако обаче искате да създадете уникален декор за стена, има редица ресурси, които да ви помогнат да започнете.

Интересни стенни декорации - оригами

Винтидж шалове

Един от начините да покажете ретро шалове като интересен декор за стена е да ги поставите в рамка. Тези аксесоари могат да бъдат наследствени вещи или модели с уникални шарки. Обикновено шаловете не отговарят на стандартните размери на художествени рамки, така че намирането на правилния размер е важно. Можете също да изберете класически стил на рамката, който да подхожда на декора на вашата стая. След като сте решили размера на вашия шал, ще трябва да решите къде да го закачите.

Интересни стенни декорации - винтидж шалове

Антични стъкла

Ако търсите интересни идеи за декорация на стени, античните прозорци могат да бъдат отличен избор. Тези стари прозорци могат да се използват повторно като декоративни елементи. Ако не искате да харчите много пари, можете също да боядисате стари прозорци, за да съответстват на темата на вашата стая. Можете да намерите ретро прозорци в магазини за стари стоки, битпазари и складове за отпадъци. Можете да ги боядисате или просто да ги оставите такива, каквито са. Ако предпочитате, можете дори да използвате стари прозоречни стъкла като закачалки за врати.

Интересни стенни декорации - антични стъкла

Витражи

В исторически план витражите са били използвани като декорация на стени в църквите. Днес обаче стъклописът е по-съвременен и се предлага в много различни стилове, от ежедневни теми до абстрактни архитектурни дизайни. Стенният декор от витражи е уникален начин да добавите ярък цвят към всяка стая.

Интересни стенни декорации - витражи