Каква е модата при рокерските якета?

Текстилните рокерски якета са били винаги актуални, независимо от променящите се модни тенденции. Това, което търпи промяна по тях са кройките, допълнителните аксесоари и понякога цветовете. Тоест, те са една незаменима част от облеклото, която се внедрява умело във всеки стил, като се моделира спрямо текущите трендове.

Разбира се, основната идея е да не се избяга от класическия “рокерски” облик, който всъщност ги прави толкова отличителни.

Класическото черно рокерско яке, няма аналог и винаги поражда стил, присъствие и отличителност. Именно това го прави силно предпочитан избор.

Без значение дали сте мъж или жена, текстилните мото якета са подходящи за всички, без значение, пола, възрастта и стила. 

В момента, в който видим рокерско яке, правим първо аналог с рок стиловете, моторите и бунтарството. Което всъщност не е далеч от истината. В наши дни обаче, тези якета, са неразделна част от гардероба ни. 

От къде произлиза модата на вечното рокерско яке?

Каква е модата при рокерските якета?

Вероятно отговора на този въпрос, не би ви затруднил и името, което веднага ще излезе в ума ви е – Harley Davidson. Също така, ако направите асоциация и с екшън филмите, където група рокери, слизат на забавен каданс от чопърите, няма да объркате. Актьорите от големия екран, като Брад Пит, Дуейн Джонсън и Арнолд Шварценегер, облечени в рокерски якета, повлияват осезаемо върху аудиторията и стават обект на подражание.

Модата на на рокерските яките, действително датира от много отдавна. Използвано е също от военновъздушните сили, през Първата световна война, заради устойчивостта от вятъра. Някои звезди от световната сцена, като емблемата на рокендрола – Елвис Пресли, допринасят също за славата на класическото рокерско яке. 

Колкото по-назад се връщаме, толкова повече се убеждаваме в уникалността и присъствието на тази незаменима част от облеклото. 

Променя ли се модата при рокерските якета?

Каква е модата при рокерските якета?

Както стана ясно от уводната част, рокерските якета са винаги тренди, независимо от стила. Това, което можем да подчертаем е правилния избор, според индивидуалната визия. Макар, най-предпочитан избор да се явява класическото и изчистено текстилно яке. Има и много други модели, не по-малко интересни и дори екстравагантни. 

Замислете се през колко трансформации премина цялостния вид на рокерското яке. Преди 10 години, абсолютен хит беше по-късия модел, специално за дамите. След това постепенно се върнаха пак коланите към него, с големи отличаващи се катарами.

Впоследствие, за да се допълни максимално спортно-елегантната визия, се появиха текстилни якета с по-нестантандартни кройки, като остри ъгли в раменете, удължена задна част и т.н. През последните години обаче, дизайнерите наблегнаха върху множеството ципове и и копчета, за да възвърнат максимално рокерския стил.

Освен това, за да бъде подходящо за по-спортните натури, се появиха и моделите с качулка. 

Стигайки до цветовете, черното и ден днешен си остава вечна класика, тъй като позволява да се комбинира с всичко. Въпреки това, доста успешни бяха и моделите в кафяво, бордо, бяло и дори синьо. 

Рокерското яке – неразделна част от вашата визия

Каква е модата при рокерските якета?

Съгласете се, че в гардероба на всеки, трябва да присъства поне едно класическо текстилно яке. Това е като вечната класика с чифт – черни обувки.

Освен, че е изключително удобно, то и предлаганото разнообразие от модели не е за подценяване. На пазара, ще срещнете множество варианти от към изработка, състав и материали, според които зависи и цената. 

Във всеки случай, винаги обръщайте внимание на комфорта и свободата, която ви осигурява и следете за неговото качество. Така ще можете да се насладите на употребата му, дълго време. Едва след това, се фокусирайте изцяло върху визията му.

Не се притеснявайте, ако се чудите дали ще можете да го комбинирате с останалите дрехи. В днешно време, няма строги правила за дрескод и крайно необичайни комбинации. Дори да стигнете до такава, приемете я за уникална, създадена точно за вас.

В общи линии при господата, рокерските якета си пасват идеално с най-обикновена тениска и дънки, подчертавайки тяхната мъжественост. Докато при дамите, текстилното яке, може да допълни, както ежедневното облекло, то и по-свободните модели – панталони и поли. Като в допълнение, ще подчертае желаната визия – на бунтарски свободен дух или елегантна дама.