Въпроси преди да поръчаме цветя

Има няколко важни въпроса, които трябва да зададете, преди да поръчате доставка на цветя. Искате да сте сигурни, че ще получите точно това, което търсите. Независимо дали искате букет в същия цвят като любимия цвят на получателя, или по-мек нюанс, като прасковено, розово или кремаво, важно е да сте конкретни и да съобщите ясно очакванията си. В противен случай може да се окажете с разочароващ букет или аранжировка.

Въпроси, които да зададете на цветаря

Когато наемате флорист, не забравяйте да го попитате за неговия стил и мотивация за създаване на аранжировки. Опитен и страстен цветар ще бъде по-заинтересован от вашия специален ден и ще се погрижи да го направи незабравим. Той или тя може да е учил флорален дизайн в училище за цветя или да е работил в цветарски магазин.

Помолете цветаря да ви покаже примери за тяхната работа. Повечето цветари имат стотици или дори хиляди снимки на работата си. Поискайте да видите примери за най-добрата им работа и поискайте предложения.

Въпроси преди поръчка на цветя - снимка

Опции за доставка

Преди да поръчате цветя, трябва да знаете предпочитанията на получателя. Можете да дадете кратко описание на повода или вида цветя, които желаете. След това трябва да предоставите достатъчно подробности, така че дизайнерът да може да създаде правилната подредба. Това ще гарантира, че цветната аранжировка е перфектна и доставена навреме.

Освен предпочитанията на получателя е важно да знаете как ще пристигнат цветята. Можете да изберете аранжировка в кутия или ръчно доставени цветя. Цветята в кутия ще останат свежи за по-дълго време в сравнение с тези, доставени в традиционна ваза.

Цена на букети

Цената на букетите при поръчка на цветя може да варира в широки граници. Важно е да вземете предвид вида на букета, който искате, и повода, за който се изпраща. Някои компании също таксуват повече за доставка, което може да доведе до по-висока цена. Уверете се, че сте определили бюджет, преди да започнете да пазарувате.

Някои компании имат ниски цени за основните букети, но те могат да повишат цената значително, когато включите ваза. Можете дори да изберете да добавите свещи, бонбони и шоколадови бонбони към вашия букет. Освен това към всеки букет, има бележка, в която е посочено точно какви цветя са включени в него. Можете също така да избирате от опции за доставка на същия ден, на следващия ден или през уикенда.

Въпроси преди поръчка на цветя - снимка-1

Размер на аранжировката

Когато купувате цветя, е важно да вземете предвид размера на аранжировката. Има много налични стилове и размери и е най-добре да попитате дизайнера за съвет, преди да направите покупката си. Например, ако се стремите към голям централен елемент за сватбено тържество, може да помислите да поръчате аранжировка със среден размер.

Важна е и височината на аранжировката. Цветята с дълги дръжки, като лалетата, изискват висока ваза с права страна. Плетените кошници също са добър избор, тъй като придават текстура на букета и скриват пластмасовия съд.

Начини на плащане

При поръчка на цветя имате няколко възможности за плащане. Top Flowers, например, приема всички основни кредитни и дебитни карти, наложен платеж, банков превод, плащане на банкомат, както и с различни платежни системи. След това те ще ви изпратят имейл за потвърждение на поръчката с номера на вашата поръчка и списък с цветя, които са включени във вашата аранжировка.

Не забравяйте да предупредите служителите, ако сте дали директно адреса на получателя, за да не дават към него никакви платежни документи. Помолете, вместо това, да ви изпратят електронно копие по имейл.