Най-желаните функции на телефоните

Когато става въпрос за нови телефони, има редица функции, които потребителите искат. Някои от най-популярните са памет, живот на батерията, процесорна мощност и издръжливост. Други технологии, които потребителите биха искали да видят в своите телефони, включват холографска проекция на екрана, 3D сканиране на обекти, сгъваеми телефони и AI. Сред по-младите потребители тези характеристики са още по-желани. Имайте предвид, че в добрите магазин за телефони ще ви консултират за най-подходящите за вас функции.

Подобрена водоустойчивост

Голяма част от потребителите на смартфони биха искали устройството да е водоустойчиво и устойчиво на прах. Понастоящем обаче тази функция не е налична на много смартфони от среден клас. Въпреки това, тъй като търсенето на потребителите продължава да расте, дизайнерите на телефони са принудени да отговорят на техните нужди. В някои случаи е възможно да получите водоустойчив телефон на разумна цена.

Един пример за това е Galaxy S8 на Samsung. В скорошно проучване близо 70% от потребителите казаха, че искат следващият им телефон да е водоустойчив. Това е важно, защото потребителите са тези, които купуват продукти и определят тенденциите в технологиите. Имайки предвид това, безопасно е да се предположи, че производителите на устройства ще се вслушат в потребителското търсене и ще направят продуктите си водоустойчиви.

В скорошно проучване на Zagg 30 процента от участниците са повредили телефоните си от течности. От тях половината са ги поправили или сменили. А другата половина все още използват телефона, доколкото е възможно.

Най-желаните функции на телефоните - водоустойчивост

Дълъг живот на батерията

Животът на батерията или способността да се поддържа заряд за дълъг период от време се класира над много от другите характеристики, като името на марката и скоростта на процесора. В скорошно проучване, проведено от YouGov Omnibus, представителна извадка от 1000 собственици на смартфони в САЩ казва, че животът на батерията е една от най-важните характеристики на телефона. Други фактори, които са важни за хората, включват лекота на използване и капацитет за съхранение на паметта.

Животът на батерията е един от най-важните фактори при избора на телефон, особено за по-младите потребители. Дори и най-добрият телефон бързо ще стане безполезен, ако изисква често зареждане. Поради тази причина производителите се състезават да предоставят на потребителите телефони с дълъг живот на батерията. Повечето днешни телефони имат батерии между четири и седем хиляди милиампера часа. В миналото батериите се изтощаваха след около пет или шест часа употреба. По-новите телефони обаче могат да издържат осем или повече часа.

Независимо от възрастта животът на батерията е важен фактор за потребителите. През 21 век смартфонът се превърна в един от най-важните инструменти в живота на хората. Животът на батерията е важен, но способността за бързо зареждане на телефона също е важна. Въпреки това дългият живот на батерията не винаги е висок приоритет за производителите на телефони.

Най-желаните функции на телефоните - живот на батерията

Съхранение на музика

Музикалното съхранение е друго съображение. Услугите за поточно предаване не изискват толкова много място, но може да искате да изтеглите голям брой песни. Типичната музикална библиотека може да заеме до два гигабайта пространство. Освен това, ако планирате да гледате филми на телефона си, ще ви е необходимо устройство с голям обем памет за филми.

Друг вариант е облачно съхранение. С тази опция можете да съхранявате любимата си музика в облака, както и най-важните си документи в облака. Друго предимство на облачното хранилище е, че то не използва криптиране с нулево знание и ви позволява да преглеждате вашите файлове. Има много доставчици на облачно хранилище, но само няколко от тях са идеални за съхранение на музика.

Най-желаните функции на телефоните - музика

Издръжливост

Очакванията на потребителите относно издръжливостта и надеждността на продукта са пряко свързани. Продукт, който се поврежда по-често, ще трябва да бъде ремонтиран по-често, което ще доведе до по-висока цена. По подобен начин високите разходи за ремонт могат да насърчат потребителите да изберат замяна, вместо ремонт. В някои случаи производителите дори предлагат доживотни гаранции. Това обаче трябва да се тълкува предпазливо. Удължаването на живота на продукта може да не е резултат от по-добри материали или технически подобрения, а може да се дължи на текущия икономически климат.

Липсата на издръжливост е сериозен проблем за индустрията на смартфоните. Смартфоните са проектирани да издържат няколко години, но цикълът им на смяна обикновено е по-малко от два. Това има големи екологични и социални последици. Като такива, смартфоните трябва да бъдат проектирани с оглед на издръжливостта и възможността за ремонт.