Прави ли ви впечатление, че голям процент от мотоциклетистите пренебрегват каските, макар да имат предпазно облекло по себе си. Комбинирайки това с изборът им да носят нищо друго освен тениска и къси панталони, управлението на мотора може да стане дори по-рисково от обикновено.

Напълно разбираемо е, че ентусиастите се радват на чувството да бъдат свободни по откритият път. Въпреки това обаче неправилната подготовка може да доведе до някои сериозни опасности от които могат да пострадат, както самият шофьор, така и другите участници в движението.

Моторните превозни средства не осигуряват структурната защита, подобно на автомобила и в случай на инцидент водачите са много по-уязвими. Поради тази причина те трябва да вземат допълнителни мерки за безопасност с които съответно да защитят своето тяло. Най-важното място за започване е първо през главата, а именно с помощта на каската .

 

Защо трябва да имате каска за мотор ?

Носенето на мото каска е от изключително значение, тъй като тя ви предпазва. Повечето фатални случаи при катастрофите с мотоциклети се дължат на тежките наранявания в зоната на главата. Носенето на продукта от друга страна ще намали тежестта на връхлитащият удар, омекотявайки го.

Реално погледнато няма как да се отървете без сериозна контузия, но по-добре така от колкото да ви сполети най-лошият случай. Употребата на предпазното средство може също така да подпомогне и на вашето зрение, осигурявайки защита от слънчевите лъчи и други отломки към които ще се изправите.

Числата не лъжат и статистиката посочва, че каските спасяват животи, защото намаляват рисковете от възникване на травми по най-важният ви орган. По принцип хората, които ги пренебрегват причиняват икономическо въздействие и обществена вреда, поради необходимостта от лечение и други ресурси в случай на катастрофа .

 

Как да изберем правилният вид ?

Веднъж щом прекрачите прага на магазина, никога не избирайте първият шлем, който ви е направил впечатление само по външността си. Вместо това постарайте се да вземете подходящия за вашата дейност и се уверете, че той отговаря на всички стандарти за безопасност.

Поставяйки каската на главата, тя трябва да приляга комфортно и плътно без да бъде прекалено стегната. Обърнете внимание дали стои ниско на главата и не се люлее от едната страна към другата. И най-важното е, че продукта трябва да разполага с твърда външна обвивка и абсорбираща дебела абсорбираща облицовка.

Ако евентуално изпитвате трудност в откриването на идеалната не се тревожете, тъй като със сигурност можем да ви помогнем. Посещавайки онлайн магазинът – linsonmoto.bg , вие ще бъдете изправени пред едни от най-качествените и надеждни каски на пазара. Доверието към тях е напълно оправдано, така че не се двоумете.

Вече няма нужда да отлагате новата покупка. Все пак тя ще предотврати много болка, страдание и най-вече разходи. Предпазното оборудване, предлагано при конкретният търговец е от всякакъв вид и за всякаква дейност. Можете да ги поръчате дори и онлайн, но трябва да сте сигурни кой размер приляга перфектно на вас.

Допълнителният бонус при повечето от тях, е че можете да ги персонализирате, за да се откроявате повече на пътя. Добавете стикери или отражатели, които да ви правят по-лесно забележими през нощта. Понякога декорирането се оказва по-ефективно от колкото първоначално сте предполагали.

Как да реагираме в момент на опасност ?

В мотоциклетизма трябва винаги да бъдете подготвени за най-лошото всеки път, когато излезете да шофирате. Лошият трафик, разсеяните шофьори и природата могат да ви поставят в несравнимо опасни ситуации при които трябва да реагирате с решителност. Ето защо е важно да имате стратегия, която да бъде прецизно приложена. 

Предполагаме, че не бихте очаквали да съществуват техники предназначени за такива моменти, но всъщност те са няколко. Преди да катастрофирате, забавете средството, използвайки предните спирачки. Когато наближи момента на падане, опитайте се да прецените къде ще се случи и възможно най-бързо избутайте машината от вас.

След това е важно да се свиете на топка и да не посягате настрани, тъй като така е по-вероятно да счупите някоя кост. Трудно е да се запази самообладание в такъв момент, но се отпуснете. По този начин ще предотвратите наранявания на сухожилия и връзки.

И най-накрая е препоръчително да броите до пет и да не се изправяте веднага. Балансът ви може да е все още извън строя, като така няма да осъзнавате дали се движите или не. Преброяването ще ви даде допълнително време да се ориентирате какво се случва.