Обков за pvc дограма

Какво е обков за дограма?

Обков за пвц дограма е специален механизъм, който позволява различен тип отваряне на PVC врати и прозорци. Той позволява да отваряте дограмата хоризонтално и вертикално, и с него се работи лесно и безпроблемно, а сред предимствата му е, че е здрав и издръжлив във времето.

Хоризонтално отваряне

При този тип отваряне може да избирате от следните видове:

  • Едноосово – Този механизъм предлага отваряне само настрани и е най-често срещания начин.
  • Двуосово – Предлага отваряне отгоре и отстрани.

Вертикално отваряне

Този механизъм предлага отваряне на прозореца само отгоре. Различните фирми предлагат какво изработка на именно такива прозорци, така и преправянето на прозорци с хоризонтално отваряне на такива с вертикално отваряне, чрез смяна на механизма.

Преди да решите как искате да се отваря прозореца ви, обмислете добре мястото, с което разполагате.

Австрийски обков Maco

Една от водещите фирми за дограма Премиум пласт работи основно с качествените австрийски материали Maco. Техните механизми предлагат тристепенно отваряне и затваряне, което отговаря на всички потребителски нужди.

Механизмите Maco са галванично поцинковани, пасивирани и запечатани с восък, което ги прави устойчиви на корозия и различни влияния. Сред предимствата именно на този вид обкови е, че материалът предоставя възможност за изработка не само на стандартни правоъгълни и кръгли прозорци, а и на редица други форми.

Дръжката

Един от най-важните компоненти на обкова за дограма е дръжката, чрез която се извършва отварянето и затварянето. Тя не само трябва да бъде съчетана с вида на дограмата, но и да бъде достатъчно издръжлива и качествена, за да издържи на непрекъсната употреба. Тя трябва да е изключително стабилна, за да работи правилно целия механизъм.

Скрити панти

Има много предимства на скритите панти. Скритите панти са невидими, когато крилото на прозореца е затворено. Те подобряват естетиката на прозореца или вратата и не нарушават цялостния му дизайн.

Противовзломен обков

Ако живеете на опасно място, където има голяма честота на влизане с взлом, препоръчително е да поставите противовзломни елементи на вашите прозорци и врати. Те подобряват сигурността и естетическите характеристики на вашия дом. Помагат и при почистването. Освен това подобряват устойчивостта на взлом и други натоварвания. Те помагат за предотвратяване на насилствено влизане и осигуряват допълнителна защита на ъглите на вашите прозорци и врати.

Има много различни видове противовзломни обкови. Първият тип, известен като RC1, ви дава основна защита срещу опити за взлом и не изисква професионална инсталация. Например сертификат RC1 ще ви осигури четири точки на заключване, заключваща се дръжка и закалено стъкло.