Органични торове за богата и „чиста“ реколта!

Ние вярваме, че земеделието трябва да става все по-органично, а препаратите все по-бездредни, затова и в нашия каталог се стараем да осигурим на клиентите ни разнообразие от органични и безвредни торове. Предлагаме на Вашето внимание най-новите ни попълнения:

Серия органични торове на Планта – Полската фирма Планта е наш дългогодишен партньор. Качеството на техните продукти е доказано през годините. Днес Ви предлагаме най-новите им разработки органични торове за домати, за зеленчуци, за овощни, за ягоди и за малини, както и универсален. Всички те са разработени специално за нуждите на растенията, за да им осигурят всички необходими вещества и микроелементи. Основната цел при внасянето на органичен тор е обогатяване на почвата с органични вещества и подобряване на нейното плодородие и структура. Такъв тор гарантира дългосрочно освобождаване на хранителни вещества около 90-120 дни. 

Органични торове за богата и „чиста“ реколта!

Източник на изображение: Pixabay.com 

Течни органо-минарални торове на Секлос – литовската фирма е друг наш доказал се партньор. Течните торове се прилагат лесно и се дозират прецизно. И тук разнообразието е голямо – за домати и пипер, за цъфтящи, универсален и др. Много интересен продукт е биостимулаторът за домати с леонардит и сапропел, който осигурява силен и здравословен растеж на растенията. 

Гранулирани органични торове – този вид торове са удобни за прилагане и задоволяват всички основни хранителни нужди на растенията, обогатяват почвата с органични вещества и стимулират микробиологичната й активност. Органичната материя се извлича от компост от пилешки тор с висок произход. Този вид тор може да се използва за наторяване на всички зеленчуци, отглеждани на открито или в оранжерия. Фирмата предлага и специални разработки за: зеленчуци, за домати и пипер, универсален и др.

Органични торове за богата и „чиста“ реколта!

Източник на изображение: Pixabay.com 

Друго интересно предложение е MicroPROTECTOR микробиологичен продукт срещу вредни организми. Той поддържа адекватно почвено биоразнообразие, което повишава устойчивостта на растенията към вредители и позволява по-бързо възстановяване при евентуално заразяване. MicroPROTECTOR значително намалява или премахва необходимостта от използване на продукти за растителна защита срещу вредители. Силният имунитет на растението му позволява да се развива правилно и да дава по-висок добив.

Нашите клиенти са изключително доволни от растежния биоактиватор, който предлагаме. Течен биостимулатор за цялостно активиране на растежа. Може да се прилага през цялата година. Натурален, биологично активен екстракт от торф за силен и здравословен растеж.

Доказано ефективен е компостът от конски тор – подобрител на почвата, приготвен като естествен материал за подобряване на почвата за растения, разсад, зеленчуци, цветя, градински и декоративни растения и морава. Компостът, добавен в почвата, освобождава основните хранителни вещества, необходими за растенията – азот, фосфор, калий и микроелементи. Ако почвата съдържа много глина, компостът подобрява нейната структура и повишава въздухопропускливостта, докато при песъчливите почви задържа влагата и възстановява изтощените почви. Вашите растения, наторени с този компост, ще бъдат по-устойчиви на болести.

Това са само една малка част от органичните торове и препарати, които ще намерите в нашия каталог. Нашите агрономи ще ви помогнат да изберете най-подходящия за Вашите растения.