модерна всекидневна с кафяв диван и светъл модерен килим

Тази статия е за тези, които ще избират килим самостоятелно, независимо дали чрез визуализация на готов дизайнерски проект или чрез вътрешното усещане за красота.

Ще ви обясним кои килими са на мода сега и защо. Какви конкретни продукти носят интериорните стилисти за снимките (за да покажат, че интериорът е модерен). И кои от тях украсяват изложбени щандове (за да покажат концептуалните интериори на бъдещето). Възможно ли е да поставите два килима в хола и как да го направите точно. Научаваме се да „четем“ тенденциите и компетентно да ги прилагаме в собствения си интериор.

 

Килимът е износен и сякаш „избелял“

Модерните базови килими изглеждат така, сякаш са специално лишени от ярък цвят, изразителен модел, плътна плетка и след това са изтрити старателно (освен това, неравномерно). Въпреки факта, че говорим за напълно нови продукти, а не за антики. „Изгарянето“ е същата история: тя е резултат от оцветяване, а не излагане на агресивни UV лъчи.

Опитайте се да си представите един и същ интериор без килим – образът не изглежда завършен. А сега си представете за момент, че в магазина сте избрали точно такъв килим. Трудно, нали? Няма какво да се набие в окото, не е ясно „за какво да плащам“. Това е така, защото килимите вече не работят изолирано от интериора, точно както интериорите не са наполовина толкова ефектни без килим.

Често забележими „стъпки“

Съвсем наскоро в килимите беше оценена плътна, стегната плетка: настъпиш и тя да се върне назад, без следа. Вълнените килими с плътна плетка все още изглеждат така. Но сега се произвеждат не само вълнени или конопени сортове. С навлизането на модата на бамбуковата коприна като част от килима имаме най-деликатната плетка. И буквално „утъпкани“ пътеки по повърхността.

Десетки нюанси – дори и на „неутрален“ килим

Защо нито един от тях не доминира. Представете си, че успяхте да изберете „всички цветове на интериора“ и в същото време всички нюанси, които се виждат от прозореца на стаята. Но в същото време не виждате никакъв изразен орнамент; понякога дори няма „цветни” петна.

 Геометрия / странности

Наситеният цвят влезе в модерният интериор: наситени станаха мебелите, нюансът на стените стана наситен. Невъзможно е да се подчертае в такъв интериор с помощта на едно цветно петно ​​(килим), имате нужда от контрастен орнамент.

 

По принцип, в килимите навлезе устойчивата мода на геометричните шарки и оптични илюзии от различни видове, не непременно агресивно изкуство (въпреки че има и много такова).

Килим като изкуство

Интересното е, че заедно с геометричния модел на килимите, самите килими придобиват причудлива форма, отново съставена от геометрични фигури, сложни цветове, геометрични шарки, композитни панели с необичайна форма

Един килим не е достатъчен

На килимите разпространяват не само концепцията за „основа”, но и многослойност (всичко тук е точно като в дрехите). Следователно няколко килима в една стая също е модерно. Основата в интериора е килим, който е спокоен като цвят и орнаменти. Вторият килим се слага върху него с различна дължина на косъма, цвят или орнамент.

Моля, обърнете внимание: килимите не са само два или повече, те се припокриват, на слоеве.

Съвет от експертите от Мебели и Килими Камко: Комбинацията от два килима в една стая трябва да бъде внимателно подбрана. В идеалния случай основният килим трябва да бъде изтъкан от къса влакна или „протрит“ (така че другите килими, които ще бъдат положени отгоре, да легнат равно).

Между другото, два или три килима в една стая, припокрити, е доста практично решение. И е подходящ не само за големи стаи .

Факт: Понякога „много килими наведнъж“ или „обиколни килими“ са вид. Самият килим може да бъде съставен по такъв начин, сякаш три или повече платна са положени с припокриване. Но в действителност това е един цял килим.