Сватбеният сезон официално настъпи, а това може да означава едно от двете неща – или се вълнувате от сватбените камбани, или треперите от страх, само при мисълта какво да облечете на сватбата на най-добрата си приятелка. Намирането на баланса между традиционния и съвременния стил не е лесна задача. Така че, ако ви предстои сватба или няколко такива тази година, нашето ръководство за стил е това, от което имате нужда!

Когато казвам „сватбен сезон“, самият период е труден за определяне, тъй като брачният календар никога не спира.

Ако поканата предвижда черен дрескод, знайте, че ви очаква вечер на блясък и разкош. Въпреки, че не е задължително да носите рокля, може да се предположи, че повечето гости ще заложат именно на дългите официални рокли, но официална коктейлна рокля също е подходяща. Вдъхновете се от колекциите от официални рокли на някой магазин за официални рокли София, който предлага варианти в черен цвят с ослепителни пайети, екстравагантна дантела, както и страхотни прилепнали силуети. Добавете цвят с обувките, аксесоарите или цвета на устните си, за да придадете индивидуалност и да поддържате визията си в крак с тенденциите.

Купуването на рокля в бяло е може би най-вълнуващото преживяване. Това е най-официалният от всички дрескодове за обличане и изисква да положите истински усилия. Това означава дълга вечерна рокля за дамите, за която всяко момиче си е мечтало да облече, поне веднъж в живота си. Основният критерий е рокля с пълна дължина – помислете за стария холивудски блясък и го претворете в избора си. Вдъхновете се от мечтателен тюл и ослепителни кристали, рокли в стил принцеса, или вталени тоалети с декадентски волани или дълги шлейфове о. Ако ненавиждате скучните рокли, този дрескод е за вас, но имайте предвид, че не трябва да засенчвате булката. Всеки класен бутик за официални рокли предлага, поне няколко възможни модела официални бели рокли, от които можете да избирите.

При коктейлна сватба не е необходима рокля с дължина до земята, но трябва да сте сигурни, че подгъвът на роклята ви е около или под коляното. Ако сватбата е зимна, заиграйте се с текстурата, а за да се изявите стилово, помислете за дълги ръкави или скромно високо деколте за шикозна вечерна визия. За лятно събитие се вдъхновете от кадифени кантове, ослепителните рокли с пайети до коляното и деликатните ръбове. “Метална” коктейлна рокля от пайети е най-ласкавият начин да покажете извивките си. При този женствен и елегантен външен вид всичко изглежда по-добре с минимални, неангажиращи аксесоари като малка клъч чанта, каквото ще намерите във всеки магазин за официални рокли в София.

И така, разгледахме най-добрите визии за всяко събитие и сте купили роклята на мечтите си, но с това, подготовката не свършва. Ако сте напълно решени да изглеждате по най-добрия начин, козметичните ви процедури трябва да започнат приблизително месец и малко повече преди събитието. Трябва да изберете грим и прическа, които да съчетаете перфектно с избраната вече официална рокля. Може да се наложи да направите пробен опит и на двете процедури, за да не се окаже в последния момент, че сте заложили на красива прическа, която не ви стои добре.