Течните торове – новата тенденция в земеделието

Днес фермерите из цял свят могат да избират между гранулирани и течни торове, за да осигуряват по-големи и по-здравословни добиви. Течният тор, който е и новата тенденция в земеделието нараства значително през последните няколко години и е отличен вариант за тези, които не са сигурни относно изборът си. 

Когато се влагат гранулираните торове, те могат да бъдат пускани в шаблони по полета, които не са особено изравнени. Причината да направите това е, защото те проникват директно в почвата, разпространявайки се равномерно без пречки. 

Щом успеете да придобиете равномерно покритие, то със сигурност можем да заявим, че вашите растения ще получат всички нужни хранителни вещества, независимо от тяхното местоположение. Процесът е изключително лесен за прилагане и поради това ще ви разясним повече информация относно него. 

 

Какво точно представлява земеделският продукт ?

Тор можете да наречете всеки естествен или синтетичен материал, който се използва за доставяне на основните хранителни вещества на растенията, като той служи за насърчаването на техният растеж. Обикновено артикула може да се прилага върху растителната тъкан или директно в почвата 

Формата под която можете да ги срещнете на пазара е съответно в суха/гранулирана и течна. През изминалите години течните торове се превърнаха в категория, предоставяща висок растеж, поради своята лекота на използване и високи концентрационни характеристики.

Приложението им е толкова широко, че можете да ги срещнете в следните сектори :

  • Зърнените култури
  • Зърнените храни
  • Плодовете и зеленчуците
  • Цъфтящите плантации

 

Основни преимущества 

Както казахме течността е напълно способна да прониква в основата на земята. Когато това се случи, конкретното растение е възнаградено с бърз достъп до своите блага. При някои се виждат резултати почти веднага. Именно поради това фермерите използват иновацията в началото на сезона, докато растежът на корени е от най-голямо значение.

Друг съществен приоритет е богато разнообразие в опциите за приложение. Ако се смесят с продукти от растителна защита, течните продукти могат да работят с едно преминаване на един сезон. Това е така, защото тяхното прилагане се осъществява забележително лесно и бързо за разлика от гранулирания тип.

Всеки един производител би се радвал на здрава реколта. За да постигнете точно такава обаче и то в кратък период с максимални ползи се нуждаете от специална помощ. Предполагаме, че вече знаете кой може да подаде ръка и сте абсолютно прави с това твърдение.

Торовете от течен вид се справят отлично с балансирането на pH нивото въз основа на химикалите, които се доставят. Азотът например може да бъде доста полезен в правилните количества, но съща така и унищожителен при прекомерна употреба. Ето защо иновативната технология е най-разумният вариант за производителят.

Течните торове – новата тенденция в земеделието

От къде да си ги закупим ?

Със сигурност щом сте достигнали до тук, то определено сте заинтригувани в артикула. Днешното пазарно разнообразие е толкова огромно, че можете да си ги набавите от всякъде и то на достъпна цена. Да, но не забравяйте, че трябва да вземете качествен тор, за да се възползвате от всички плюсове.

Ако евентуално не откривате източник на когото да се доверите не се отчайвайте, тъй като ние имаме подобаващо решение на дилемата. Посетете онлайн магазинът – sortovisemena.bg, и сами се убедете какво означава висок стандарт. Каталогът им е обсипан с най-различни помощни средства за всеки начинаещ и професионален фермер.

По отношение на торовете ще откриете следните видове :

  • Гранулирани
  • Течни
  • Био
  • Торове Planta
  • Торове Hydrofert

Всеки един от тях е изграден съобразно законовите стандарти за безопасна експлоатация, така че няма за какво да се тревожите. Тъй като сте привърженици на течният вариант, желаем предварително да ви уведомим, че можете да го закупите в различно количество.

За повече информация относно начинът му на употреба или времето необходимо за доставки ви съветваме да се свържете директно с професионалният екип на Сортови Семена