Спомняте ли си моментите на вълнение, когато получихте вашите първи ученически раници или опаковки с пастели ? Чувствахте ли се насърчени да ги изпробвате в училище на следващият ден ? Ако отговорът е да, то това е всичко, което вашето дете също трябва да изпита по време на своето учебно пътешествие.

Училищните принадлежности са от съществено значение и малчуганите не могат да учат правилно, без да разполагат с качествени консумативи. За децата и семействата с ниски доходи наличието на адекватни пособия може драстично да проправи път към едно успешно бъдеще. Представете си първолак, който е системно тормозен поради това, че няма нищо.

Той ще се срамува и чувства сякаш не е на място. Може да се почувства крайно негативно, вземайки молив и хартия всеки ден. Ето защо наличието на материали е толкова важно. Децата трябва да бъдат оборудвани с тях, за да имат по-добро преживяване и цялостно развитие.

Стресът от това да се чувстваш изоставен и различен ще доведе до липса на фокус. Подготвеността поддържа малките винаги мотивирани и развълнувани. Дори проучванията показват, че подрастващите, които имат пособия подобряват значително своите оценки, поведения и отношение спрямо ученици и учители.

 

Кои са най-важните първостепенни нужди ?

Дори да не сте готови за първия учебен ден на детето ви, бъдете сигурни, че то ще бъде по-подготвено от всякога особено при наличието на адекватни помощни принадлежности с които ще се забавлява и същевременно учи. Една опаковка моливи може да гарантирана ярка и обещаваща кариера.

Като цяло учебните помагала са неразделна част от всяка класна стая. Много предимства включват подпомагане на учащите да подобрят своите умения в четенето, илюстрирането и цялостно учението. Наред с това те ангажират и други сетива, тъй като няма ограничение при допълването им във всеки един урок.

За да добиете повече представа днес сме подготвили кракът списък с който целим да изброим най-важните елементи. Препоръчваме ви, ако все още ги нямате да се сдобиете с колкото се може повече още преди започването на учебната година. Така малкият ще прекрачва смело напред с голяма доза самочувствие.

 

Артикули за изкуство

Ранните училищни години са обикновено изпълнени с много занаяти и практически обучения. В случай, че все още нямате добър набор от консумативи, обмислете вземането на някои, така че оцветяването, изрязването и създаването да не бъде пречка на вашият подрастващ малчуган. 

Най-ефективни в тази насока се оказват следните видове :

 • Цветни маркери
 • Ножици
 • Твърдо и течно лепило
 • Пастели
 • Цветни моливи и флумастери

Артикули за писане

Това е най-важното умение в живота на всеки, включително и малките. Писането и структурирането на изречение е нужно да се упражнява още от ранна възраст, именно поради което ви съветваме да обърнете внимание и на елементите улесняващи процесът.

Без тях присъствието в клас е немислимо и те са съответните продукти :

 • Тетрадки
 • Моливи и химикали
 • Гумички и острилки
 • Допълнителна хартия
 • Папки за съхранение

 

Компоненти за съхранение

Поддържайте вашият първолак организиран с подходящите чанти и кутии за съхранение, които също ще използва и за транспортирането на останалите консумативи необходими за часовете през деня. Реално погледнато децата от предучилищна не се нуждаят от тях, но след като влязат в първи клас, раницата се превръща в техният най-добър другар.

В нея ще можете да поберете и други обекти, като например :

 • Кутийка за обяд
 • Бутилка за вода
 • Учебни тетрадки и учебници
 • Аксесоари 

За вниманието на родителите е важно да уточним, че е от съществено значение да вземете такава, която ще му пасва идеално. Проблемите с правилната стойка са едни от основните проблеми, възпрепятстващи правилното развитие на малките.

 

Допълнителни аксесоари

И в края на краищата не забравяйте да ги снабдите с допълнителни предмети, които могат да бъдат изисквани от някои учители. Предвид сегашните глобални времена би било добре чинът  в класната стая да може да се поддържа по някакъв начин.

За целта следните артикули ще свършат чудесна работа :

 • Пакетче носни и мокри кърпи
 • Дезинфектант и антибактериален гел 
 • Комплект дрехи за преобличане
 • Ръкавици и предпазна маска

 

На кого да се доверим ?

Надяваме се да сме били полезни и ви съветваме да побързате, ако все още не сте се сдобили с всичко от списъка. От друга страна екипът на БГ Хлапета е винаги до вас, за да ви окаже съдействие, така че отбийте се в техният сайт и разгледайте наличните предмети.