красива чаша кафе със захар

Сигурно поне веднъж сте пили кафе от кафе машина за капсули. Ако често не ви стига времето и търсите най-бързия и лесен начин да получите ароматно кафе, то вероятността даже да притежавате кафе машина Nespresso е огромна. Разнообразието от видове кафе капсули ще впечатли дори и най-големите скептици. Нека да хвърлим обаче един по-дълбок поглед върху кафе капсулите и кафето, което е в тях.

Какво представляват самите капсули?

Когато някой спомене думата кафе рядко се сещаме за опаковката или капсулата. Истината е обаче, че без специфичните опаковки, които да го съхранят, то изобщо няма да има качествата, които ценим така високо. Независимо дали е в херметизирани пакети, внимателно запечатани чувалчета или пък в капсули, благодарение на опаковката, тези зърна си запазват свойствата и аромата, докато достигнат до чашите ни.

Кафе капсулите Неспресо не са много по-различни от обикновеното кафе на зърна, което преди години се приготвяше в кафеварка. Процесът на получаване на гореща чаша кафе от капсула малко напомня на правенето на чай – гореща вода минава през капсулата, отнема аромата и вкуса на кафето и пълни чашата ви.

Капсулите на всички машини ли пасват?

Още при самото създаване на кафе капсулите, някои от тях пасваха само на специфичните машини, които са от същия бранд. С времето обаче това малко по малко спря да се практикува. В наши дни много компании произвеждат капсули, които са съвместими с широк спектър от машини. Най-перфектното прилепване на капсулата обаче винаги се случва в машина от същата марка. Например, ако си купите машина Nespresso, най-добрите капсули за нея ще са капсулите на Nespresso.

Истинско кафе ли има в кафе капсулите?

Безспорно, когато не се вижда кафето вътре в капсулата, може да се породят съмнения. Отговорът обаче е абсолютно положителен. В капсулите кафе, кафето е предварително смляно, но ароматът е капсулиран. Херметическото затваряне не позволява вкуса на кафето да изветрее. Представете си обикновен пакет с кафе, който час след като вече е отворен, ароматът му се е загубил, това не може да се случи с капсулите, защото те се използват само веднъж и до този момент са херметически запечатани.

Едно от основните предимства на кафе капсулите е лесното им и безпроблемно използване. Предвид това, че капсулите са предварително дозирани изобщо не е необходимо да се тревожите колко кафе да сложите в чашата си. За онези от вас пък, които не обичат по дъното да остава утайка, това също не е вече належащ проблем. Естествено, всеки пие кафето си по различен начин и това е и причината от Nespresso да са разработили толкова много различни вкусове.

чаша кафе в две ръце

Как се използва една кафе капсула?

Вземате капсулата, повдигате лостчето на машината, поставяте капсулата, затваряте лостчето и натискате бутона за кафе. Естествено, трябва да сте поставили и чашата си. Всички кафе машини работят с вода, така че можете да снабдите вашата с филтрирана или дестилирана за по-добър вкус. Така ще запазите и по-дълго време машината в най-добро състояние. Различните машини имат различни настройки, но като цяло може да контролирате количеството вода, което ще мине през капсулата и ще попадне в чашата ви.

Кафе капсулите ли са най-добрият вариант за пиене на кафе?

Кафето има дълбока и богата история, която датира още преди изобретяването на кафе машините. Определено те успяват да извлекат най-добрите свойства от тези, вълшебни на вкус, зърна. Въпрос на вкусови предпочитания и навик е пиенето на кафе, ако обаче никога не сте пробвали кафе капсула, ви предизвикваме да го направите. Изберете един от популярните вкусове и се пригответе за ново изживяване за вашите сетива.