Може би не го осъзнавате, но спалното ви облекло оказва голямо влияние върху качеството на съня ви. Носенето на неподходящ тип пижама може да наруши съня ви и да ви попречи да се чувствате най-добре през деня. Ето защо е толкова важно да изберете правилния вид спално облекло, когато пазарувате нови дрехи. Ако всяка вечер носите в леглото си неудобни, ограничаващи дрехи, това може да пречи на почивката ви и да ви пречи да си набавяте достатъчно време. За щастие има много различни видове спално облекло, които ви помагат да си почивате по-добре през нощта. От пижамени комплекти до халати и всичко между тях – тези артикули са създадени, за да подобрят комфорта ви, докато дремете.

 

Избор на температура за сън

Всеки има различна идеална температура за сън. Възможно е да откриете, че някои видове спално облекло са по-ефективни в поддържането на топлина или студ по време на сън, отколкото други. Някои хора предпочитат да спят в леки, дишащи материи, докато други предпочитат да носят по-тежки материи. Същото важи и за температурата на спалното ви бельо. Ако забележите, че ви е твърде горещо или студено, докато спите, това може да се дължи на вашето спално бельо. Най-добрият начин да откриете какъв температурен диапазон е най-подходящ за вас, е да изпробвате няколко различни варианта, за да видите кое е най-доброто усещане. Ако ви е твърде горещо, докато спите, може да помислите за охлаждане на спалното бельо или за смяна на пижамата с по-лека. Можете също така да преминете към електрическо одеяло или охлаждаща подложка за матрак. От друга страна, ако ви е твърде студено по време на сън, може да искате да добавите допълнителни слоеве към спалното бельо или да смените пижамата с по-тежка.

 

Пижама комплект

Ако търсите най-ефективния начин да подобрите съня си, препоръчваме ви да инвестирате в страхотна пижама комплект. Пижамите комплекти са специални комплекти спално бельо, които включват както горнище, така и долнище. Повечето пижамени комплекти се състоят от горнище и долнище, които са предназначени да се носят заедно. Пижамите комплекти често са изработени от материи, предназначени да подпомагат регулирането на телесната температура по време на сън. Обикновено са изработени от леки материи като памук или коприна. Препоръчваме ви да избирате пижами комплекти с по-свободна кройка, тъй като те обикновено са по-удобни от прилепналите пижами. Пижамите със свободна кройка са проектирани така, че да позволяват на тялото ви да диша през нощта, така че са идеални за хора, които изпитват температурни колебания по време на сън. Пижамите комплекти са чудесни за всеки сезон, така че можете да ги носите целогодишно.

 

Пижама с къс ръкав

Ако изпитвате температурни колебания по време на сън, пижамите с къси ръкави са чудесен вариант. Пижамите с къси ръкави са по-леки от пижамите с дълги ръкави, така че са по-малко ефективни при регулирането на телесната ви температура през нощта. Ако сте склонни да изпитвате температурни колебания, препоръчваме да съчетаете пижамата с къси ръкави с допълнително одеяло или чифт чорапи. Ако искате пижама с ръкави, но се притеснявате от прегряване, можете да изберете и пижама с къси ръкави, изработена от дишащи материи като памук или коприна. Пижамите с къси ръкави са най-подходящи за хора, които предпочитат да държат ръцете си покрити, докато спят. Те са чудесен вариант за по-топлите температури.

 

Горнища и долнища на пижами с дълъг ръкав

Ако сте чувствителни към температурните промени по време на сън, препоръчваме ви да изберете пижама с дълъг ръкав. Пижамите с дълъг ръкав са особено ефективни за регулиране на телесната температура през зимните месеци. Те също така са чудесен вариант за хора, на които им е твърде студено по време на сън. Ако сте склонни да изстивате твърде много по време на сън, пижамите с дълги ръкави са чудесен начин да се стоплите през нощта. Пижамите с дълги ръкави се предлагат в много различни материи, но препоръчваме да изберете такива, изработени от термоматерии. Термоплатовете са създадени, за да подпомагат регулирането на телесната температура, така че те са идеални за регулиране на телесната температура по време на сън. Ако имате чувствителна кожа, препоръчваме ви да изберете пижама с дълъг ръкав, изработена от плат, предназначен специално за чувствителна кожа. Пижамите с дълги ръкави са най-подходящи за хора, които предпочитат да държат ръцете си покрити, докато спят.

 

Обобщение

Носенето на неправилен тип пижама може да наруши съня ви. За най-добър сън избирайте пижами, изработени от дишащи материи като памук или коприна. Те са леки, удобни и чудесно регулират телесната ви температура. За най-добър сън препоръчваме също така да избирате пижами с по-свободна кройка. Ако изпитвате температурни колебания, пижамите с къс ръкав са чудесен вариант. Те са по-леки от пижамите с дълъг ръкав, така че са по-малко ефективни при регулирането на телесната ви температура. Ако сте склонни да изстивате, докато спите, пижамите с дълъг ръкав са чудесен начин да останете на топло през нощта. За най-добър сън пижамите комплекти са чудесен вариант. Те представляват специални комплекти за сън, които включват както горнище, така и долнище. Пижамите комплекти често са изработени от леки материи, които са предназначени да помагат за регулиране на телесната температура по време на сън.