Децата са разхвърляни, любопитни и приключенски настроени малки същества, които все още обичат да се сгушват в леглото си вечер. Не е чудно, че в спалнята на децата се случват повече инциденти и разливи, отколкото където и да било другаде в къщата. Ето защо е от съществено значение да имате детско спално бельо, което не само да изглежда страхотно, но и да издържа на често пране. За щастие има богат избор от материали, текстури и цветове, от които можете да избирате с лекота. Прочетете нататък за полезни съвети относно избора на най-доброто спално бельо за детски легла.

 

Кой е най-добрият материал за детско спално бельо?

Това до голяма степен зависи от вашето дете и неговите навици за спане. Някои деца обичат да се сгушват и да се чувстват уютно под завивките си, докато други предпочитат да са непокрити и да им е хладно. Ако детето ви е от тези, които обичат да държат завивката си близо до себе си, но и лесно се нагряват, може би ще искате да помислите за материя, която е лесна за почистване и пране. Памукът е предпочитан сред повечето деца, които обичат неговото меко, топло усещане и дишане. Ако обаче детето ви е начинаещ алергик, може би ще искате да избягвате памука, тъй като той има склонност да задържа прахови акари и други алергени. За да ограничите потенциалните алергии, можете да изберете памучна смес, която е предварително обработена с хипоалергенна обработка.

 

Или можете да изберете 100% полиестерно спално бельо

Този тип спално бельо обикновено не е толкова меко и луксозно, колкото памучната смес, но е много по-лесно за грижа и поддръжка. Полиестерът се почиства лесно и е устойчив на петна, миризми и намачкване. Цената му е малко по-висока от тази на памучните смеси, но си заслужава да инвестирате, ако детето ви спи разхвърляно. Имайте предвид, че ако детето ви има алергии, трябва да избягвате спално бельо от 100% полиестер. Сместа от памук и полиестер гарантира, че вашето спално бельо не предизвиква алергии и се поддържа лесно. Ако вашето дете страда от алергии, не забравяйте да проверите инструкциите за грижа на етикета, за да видите от какви материали е направено спалното бельо.

 

Леглата с текстура могат да бъдат добър избор

Спалните чаршафи с текстурирана повърхност са удобни и привлекателни. Ако детето ви има склонност да се поти, докато спи, можете да изберете текстурирана повърхност, която да го държи хладно през летните месеци. Памукът и полиестерът са двата най-често използвани материала за чаршафи с текстурирана повърхност. Памукът е естествено дишащ, мек и лесен за почистване. Полиестерът, от друга страна, е синтетично влакно, което е устойчиво на намачкване и петна. Ако детето ви има алергии, трябва да избягвате синтетичните влакна. Вместо това изберете чаршаф със смес от памук, който е обработен с антиалергично покритие.

 

Не забравяйте принтовете и шарките

Изберете комплект спално бельо със смели и забавни мотиви, но имайте предвид всички потенциални алергии, които детето ви може да има. Например, ако детето ви е алергично към определени видове тъкани, избягвайте декоративни модели, които съдържат тези материи. Вземете предвид възрастта и индивидуалността на детето си, когато избирате комплект спално бельо. Ако детето ви обича спорта, можете да изберете комплект спално бельо на спортна тематика, например с дизайн на хокей или баскетбол. Ако детето ви обича животните, комплектът на тема джунгла или сафари също е отличен вариант. Ако детето ви е малко по-голямо, можете да изберете комплект спално бельо с по-изтънчен дизайн, например геометричен или флорален десен. Ако детето ви е начинаещ художник, можете да изберете комплект за спане с творческа тематика, като например дизайн на скицник или палитра за рисуване.

 

Изборът на най-доброто спално бельо за вашето дете е от съществено значение за неговия комфорт и безопасност. Важно е да изберете материал, който е не само стилен, но и лесен за почистване. Ако детето ви има алергии, трябва да избягвате синтетичните влакна. Вместо това изберете комплект спално бельо от памучна смес, който е обработен с антиалергично покритие. Когато пазарувате спално бельо, имайте предвид възрастта, личността и навиците за сън на детето си, както и интериора на спалнята му.