Когато отидем на плаж, ние сме в постоянен контакт с водата и пясъка. Ето защо правилният избор на хавлия може да е от полза за престоя ви на това място. Как да изберем идеалната плажна кърпа? Има някои елементи, които трябва да се вземат предвид, за да изберете идеалната си хавлия за дните край морето.

Размер. Изберете една според вашите нужди. Избягвайте кърпи, които са по-тежки от вас.

Удобство. Изберете най-удобната в зависимост от времето за къпане и тен.

Заложете на ярки цветове. Хавлиите в пастелни тонове са за дома, по-здравите се използват за показване на присъствие на плажа.

Изборът на кърпа не е толкова лесен, колкото изглежда. Материалът на производство е съществен фактор, който трябва да се има предвид.

 От памук

Този материал за изработка е естествен и мек. Деликатен е при контакт с кожата. Въпреки това, той благоприятства усвояването на водата. Противоречива точка, тъй като кърпата ще ви позволи да изсъхне бързо, но ще стане тежка и трудна за транспортиране.

Микрофибърен

Тези кърпи са синтетични, леки и меки на допир. Освен това те са лесни за транспортиране, тъй като заемат малко място. Те също имат качеството на ултра-бързо съхнене , така че няма да имате никакви проблеми след употребата му. Освен това отблъскват пясъка и са доста компактни.

 С кадифено покритие

Без съмнение тези хавлии са идеални за излежаване на слънчеви бани. Те обикновено са големи. Те абсорбират толкова много вода, че може да бъдат  неудобни при сушене. Освен това натрупват много пясък.

домо-текс - произведено специално за теб

Микрофибър с хавлиени влакна

В допълнение към предимствата на микрофибъра, къдриците дават много приятно усещане за пухкавост и мекота. Функции, от които можете да се възползвате, когато правите слънчеви бани.

Микро памук

Тези кърпи предлагат предимствата на микрофибъра, съчетан с топлината, осигурена от памука. Хавлиите от този материал наскоро бяха интегрирани на пазара и се изкачиха бързо поради комфорта, който осигуряват при лежане на пясъка. По същия начин, гладкостта, постигната от тази текстура, е несравнима с други.

Памук-полиестер

Известните многофункционални кърпи, които можете да носите на плажа или да използвате като покривало. Имат максимална абсорбираща способност и отблъскват пясъка. Идеални са за носене на плажа.