метална табелка за лазерно гравиране

Лазерно гравиране е термин, който навлезе сравнително скоро в България.

Още от древни времена хората са надписвали предметите си, но не е било чак толкова широко разпостранено, колкото е днес. Методът на лазерно гравиране улеснява и забързва процесът на надписване. Не съществува институция, магазин или заведение, което да не си е изградило брандинга покрай наименованието. Това естествено изисква популяризация на самото име. Какъв по-добър начин, да се случи това, освен голяма привличаща вниманието табела. Като изключим видовете анимации, начинът по който е изработена табелата, дизайнът и буквите са най-важните неща за успеваемостта й. Красивите и добре оформени табели, са една огроман реклама за всеки обект.

Коя е подходящата изработка за табела?

Трябваше да подбера стилна табела за адвокатската кантора на един много близък мой приятел. Той ми се довери с идеята, че е малко по-трудна задача и изисква остър поглед. Спрях се на метална форма със странични орнаменти. Проблемът беше, че орнамените бяха много дребни и деликатни, първата ми идея беше, че тази табела, ще създаде главоболие на тези, които ще я изработят. След като обсъдих с него модела, той го одобри и аз се задействах за останалата част от задачата. А именно, да намеря къде могат чрез лазерно гравиране, да произведат 2 уникални бройки. Отне ми поне седмица да намеря подходяща фирма. В крайна сметка се спрях на Gravirano.BG, които ми предложиха да се запозная с техни предишни изработки и това, което идях ми хареса. Продуктите им бяха качествени и направени с внимание към всеки детайл. Точно това ми трябваше и за тази метална табела.

Занесох дизайна и го оставих при тях. Уточнихме се да мина на следващият ден да взема изработените артикули. Разгледах останалите им продукти, предлаха огромен спектър от разновидности на лазерно гравирани ключодържатели, визитки, монети и изобщо всякакви сувенири. Особено впечатление ми направиха няколко стъклени елемента, красиво надписани, чрез лазерно гравиране. Силно се надявах, да се справят така успешно и с табелите. Самото лазерно гравиране представлява отделяне на горният пласт на метала чрез лазер. Тоест става неравност, която може да е надпис или пък рисунка.

Очакванията ми се оправдаха напълно – табелата, която gravirano.bg изработиха беше абсолютно идентична с моделът, който им занесох. Абсолютно горд от избора си, показах крайният вариант на приятелят ми и той ме подкрепи, че са се справили отлично. Сега, следващата ми задача е да им занеса визитки за лазерно гравиране.