Правилното осветление ще допълни облика на вашия дом. Всъщност интериорът ви няма да получи заслуженото внимание при липса на подходящи осветителни тела за таван, отбелязват от осветителни тела Ultralight, специалисти в с над 20 години опит на пазара. И независимо дали домът ви е компактен или просторен, подходящите лампи могат да ви помогнат да осветите пространството си, без да правите компромис с площта на пода.

Осветителните тела за таван вече не се използват само за основно осветление. Въпреки че няколко луминисцентни осветителни тела биха окъпали къщата ви в светлина, то най-вероятно вашият дом заслужава много повече. Например, можете да използвате вградени таванни светлини за спалнята и да добавите спокойствие и уют. От друга страна, ако търсите висящо осветително тяло и искате да създадете настроение за интимни разговори, то един висящ полилей може да пасне идеално. С широката гама от опции, налични на пазара, няма да се изненадаме, ако сте объркани. Събрахме най-атрактивните и разчупени категории осветителни тела за таван, за да направите правилния избор за вашия дом. Да започваме.

Осветителни тела за таван направени от метал

Металните абажури определено са нестандартни. Те придават на стаята нюанс на суровост и първичност. Най-често се използва алуминий за шапката на осветителното тяло. Този метал е лек и има красив отблясък. Алуминият много лесно и се матира. Матираните осветителни тела за таван са едни от последните трендове в интериорния дизайн.

Осветителни тела за таван направени от дърво

Дървената повърхност дава усещането за топлина и уют. Най-често се използва шперплат, който дава стабилност на осветителното тяло. Дървената основа винаги е предпочитана, заради свойствата на дървото. Освен това всеки и интериорен стил, включващ дърво е символ на изтънченост и естетичност.

Осветителни тела с кристал или стъкло

Когато заговорим за осветителни тела за таван, няма как да не споменем и кристалните и стъклените полилеи. Цената на кристалните полилеи е много висока, но в продължение на времето, компаниите, изработващи осветителни тела, са успели да заместят кристалът със стъкло и то по един доста впечатляващ начин. Днес висящите големи полилеи са предимно със стъклени висулки и успяват да ни оставят без дъх, точно както и кристалните биха го направили.

Осветлението прави дома

Екстравагантни полилеи

Традиционните модели винаги си имат своите почитатели. Истината е обаче, че колкото по-разчупен е един модел полилей, толкова за по-модерен се приема. Дизайнерите не се притесняват да създават осветителни тела за таван в нетипични форми. Например, крушките ще сочат по-скоро настрани, отколкото надолу. Освен това, раменете на полилея може да са с различна дължина и дебелина. Може дори да са в различен цвят, макар това наистина да е по-скоро нетипично.

Съвет от нас: Ако изберете полилей, който да е нетипичен по форма и с голям размер, тогава бъдете сигурни, че именно той ще бъде акцентът на помещението. В противен случай може да прекалите и да се загуби ефектът от красивото осветително тяло.

Осветителни тела сочещи към тавана

Изключително красиви и нестандартни осветителни тела са тези, чиито крушки сочат към тавана. Макар да звучи нетрадиционно и непрактично, всички тези полилеи са създадени по такъв начин, че да успеят да разпръснат достатъчно светлина надолу. Хората в стаята имат необходимото количество основна светлина. Тези висящи полилеи често са доста големи и имат нужда от наистина много пространство, за да разгърнат визуално потенциала си.

Съвет от нас: Убедете се, че монтирайки такъв полилей, сте осигурили достатъчно място дори за най-високите ви приятели и членове от семейството, да минават безопасно под него. Най-добре е разстоянието от пода да е над 2 метра. Ако не разполагате с такава височина, може би е най-добре да се насочите към друг вид осветително тяло, за да не предизвикате инциденти. Само така полилеят няма да пречи на никого.