отключване на заключена кола

Да си заключиш колата с ключовете вътре и да нямаш резервен ключ е нещо, което се случва на много хора. Вероятността и на Вас да Ви се е случило това и сега да търсите различни начини как да отключите колата е огромна. Четете внимателно съветите на Ferismith.bg за отключване на МПС и ако нито един от тях не проработи, тогава най-добре се свържете с професионален ключар, който да дойде и да Ви помогне. Той ще се справи за десетина минути без да навреди на самата врата, независимо какъв модел е колата Ви.

Няколко метода за отключване на автомобил

Ако времето е топло и сте оставили част от прозореца на автомобила отворен, то тогава съвсем лесно можете да го отключите без да се налага да чупите прозореца. Трябва да намерите само някаква дълга връвчица и да ѝ направите примка по средата. Връзките за обувки, примерно са винаги под ръка и можете да ги използвате за тази цел. Пускате една от тях през прозореца, вътре в купето, и с примката захващате бутона за заключване. Стягате и дърпате нагоре.

Можете да отворите вратата на автомобила и с отвертка, обаче има риск да повредите механизма и вратата. Отвертките са стар и доста агресивен метод за отваряне на коли. Заради многото рискове от повреди почти никой вече не го използва и не се препоръчва и да се използва от неопитни хора.

Специалистите използват инструменти, които са направени точно за отключване на автомобили, а не просто отвертки или ножове. Освен обаче правилните инструменти, специалистите имат и правилните умения, които са придобивали дълго време.

Модерните автомобили имат различни технологии на заключване и отключване. Телефоните примерно са неизменна част от ежедневието ни и сега можем с тях дори да отключим автомобила си. В миналото, единственото средство за отключване беше най- обикновеният ключ. След това се появява централното заключване, а днес вече е факт и заключването с дистанционно устройство. Системите за безключов достъп, не само могат да разблокират вратите, но  и да запалят двигателя само с натискането на един бутон. Над  90% от съвременните автомобили са оборудвани с дистанционно за отключване на вратите и изключване на алармата. На фона на това въведение, стандартният ключ сякаш остава в историята. Ако обаче колата се заключи и не можем да я отключим, защото сме изгубили или счупили дистанционното, пак единственият човек, който може да ни спаси е ключарят.

умения и оборудване за отключване на кола

Новите технологии позволяват да отключите и заключите колата си, не само като сте до нея, а и от всяка точка по света. Това става, посредством GPS в ключа, който изчислява вашето местоположение, спрямо това на автомобила. Това обаче колкото улеснява живота, толкова и поставя на дневен ред определени рискове, които не ги е имало доскоро. Много хора, точно от страх, че колите им могат да бъдат откраднати слагат допълнителни защити срещу неправомерно отключване. Ако обаче си загубят дистанционните и не могат да отключат колите си, тези защити може да попречат и на ключарите да си свършат бързо работата.

Да отключиш заключен автомобил не е магия, а въпрос на експертност. Имайте предвид, че ключарят е човек, чиято цел не е да навреди на нечие чуждо имущество и ако той се осъмни, че Вие сте собственик на автомобила, ще се свърже с полицията. Освен че е ключарите са съвестни и отговорни членове на обществото, те трябва да са способни непрекъснато да се обучават в нови технологии за отключване. Днес не е никаква рядкост автомобилите да се отключват с мобилни телефони. Технологиите се развиват и предоставят все по-нови и нови алтернативи за заключване и отключване. Това от своя страна изисква ключарите да са все по в час с новите технологии и да знаят как могат да се справят с тях. Така могат да са максимално полезни на хората, които са изпаднали в беда.