Има моменти, когато използвате сушилнята си и макар да не виждате дим, усещате миризма на изгоряло. Това може да ви накара да се притеснявате и да не искате да рискувате да предизвикате пожар.

Въпреки това странните миризми, идващи от този уред, не винаги са нещо, за което трябва да се притеснявате. Неща като газ, мухъл и мъх могат да създадат тези проблеми. Преди да стигнете до каквито и да било заключения, искате да извършите някои основни стъпки за отстраняване на неизправности.

ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПРОБЛЕМИ С МИРИЗМИ ОТ СУШИЛНЯТА

Съвети за ефикасно отстраняване на петна

Перална машина

Точно както е важно да се справите с проблема незабавно, не трябва да се тревожите, ако откриете някои миризми, излъчвани от сушилнята ви. Има някои основни стъпки за отстраняване на миризми от сушилнята, които можете да предприемете, за да определите какво не е наред и да го отстраните сами.

Вземете предвид видовете дрехи, които сушите. Детергентите не могат да премахнат всички разновидности на разтворители, като разредител за боя, минерален спирт, бензин и др. Ако дрехите, които сте изпели, са изцапани с някой от тези продукти, сушилнята ви може да отделя странни миризми. Изсушете на въздух всички артикули, зацапани с тези видове течности, на въже за дрехи на открито.

Ако имате чисто нова сушилня, дайте ѝ възможност да се „отпуши“. Вътрешният шкаф на сушилнята има тенденция да се нагрява по време на работа. Някои покрития и масла, използвани по време на производствения процес, „изпускат газ“ през първите няколко употреби. Сушилнята все още ще бъде безопасна за употреба. Трябва само да отворите прозореца и миризмата бавно ще се разсее.

Всякакъв мъх, попаднал в сифона на уреда, трябва да се отстранява след всяка употреба. Неотстраняването му може да предизвика миризма на изгоряло, а силното натрупване на мъх може да доведе до пожар.

Ако забележите миризма на изгаряне, проверете маркуча за вентилация за евентуални повреди или влошаване на качеството му и го сменете, ако забележите такива.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С ЕКСПЕРТИ ЗА РЕМОНТ НА СУШИЛНИ

Понякога термостатът на уреда може да се повреди, а той помага за изключване на машината в случай на прекомерно нагряване. Ако сте изпълнили посочените стъпки за отстраняване на неизправности, но странната миризма продължава, повикайте професионалист, за да провери какво не е наред.

Понякога неизправност в нагревателния елемент на уреда или дефектно окабеляване в дома ви може да са причина за миризмата на изгоряло. Не рискувайте да го пускате в действие, докато той излъчва миризмата.

Източник: techno-center.bg