хостинг компания хост устройства

Въпреки че може да бъдете примамени от ниските цени, важно е да направите някои проучвания, преди да се ангажирате с договор към някоя хостинг компания. Във Phenona.com ще ви помогнат с актуални сравнения между различните хостинг компании и техните пакети. Също така трябва да помислите дали хостинг планът ви може да се променя, ако започнете да се развивате. Със сигурност можете да смените хостинг компанията по всяко време, но преместването на сайта ви може да бъде неприятно за вас и вашите клиенти. По-добра идея е да изберете най-добрия хостинг предварително. На какво трябва да обърнете специално внимание, ако избирате хостинг за онлайн магазин? Нека да видим по-долу.

Криптиране

Сигурността трябва да бъде една от основните ви грижи, когато сравнявате компаниите за уеб хостинг. Един единствен фактор обаче няма да е достатъчен, за да изберете най-добрата опция за хостинг за магазин за електронна търговия, но все пак е добро начало.

Много хостинг планове предлагат следните функции за сигурност:

  • Защитни стени;
  • SSL сертификати;
  • Защита от DDoS;
  • Филтри за спам;
  • Поверителност на имената на домейни;
  • Защита от вируси.

Хакерството точно като всяко друго нещо е и бизнес. Някои хакери искат да унищожават уеб сайтове за забавление, докато други искат да съберат ценна информация и да извлекат печалба. Те могат да инжектират код в сайта ви, който да прехвърля вируси на компютрите на посетителите ви или пък да им показва реклами. Могат да откраднат пароли или да криптират всичките ви файлове и да поискат заплащане на откуп за декриптирането им.

Всеки вид измама, свързана с вашия уеб сайт, може да изложи на риск вашия магазин и репутация. Една сигурна платформа за електронна търговия трябва да предлага разнообразни защитни мерки, включително тези от горния списък, за да осигури спокойствие.

PCI-съвместим хостинг

PCI-съвместимият хостинг трябва да се предлага от всяка хостинг компания за електронна търговия. Когато боравите с огромно количество лични данни, включително номера на кредитни карти, едно нарушение може да бъде катастрофално. Ако си мислите, че това няма да ви се случи, помислете отново. Много компании са се сблъсквали с проблеми с източване на данни.

От приложения на Facebook например са изтекли потребителски данни от 540 милиона души. Незащитен сървър изпуска 4 милиарда записа с лична информация през 2019 г. Данните сочат, че приблизително 20% от хората, които научат за пробив в сигурността на даден сайт, изобщо спират да пазаруват от него, а около 30 % спират временно да пазаруват от тази компания.

От търговците на дребно се изисква да спазват PCI DSS стандартите, които защитават информацията за клиентите. Когато изберете правилния уеб хостинг, той ще осигури съответствие с PCI, така че да не се налага да се притеснявате за това.

Размерът на файловете

Ако имате онлайн магазин, вероятно имате сайт с голям брой изображения. С толкова много файлове, съхранявани на сайта ви, рискувате да накарате клиентите ви да чакат прекалено дълго зареждане. Някои от най-големите виновници за забавянето на сайта ви са видеоклиповете и снимките с висока разделителна способност, както и PDF файловете.

Вашият хостинг план трябва да е достатъчно голям, за да поддържа всичките ви файлове. Най-добрата хостинг платформа също така ще ви насочи и към правилния размер на изображенията, за да оптимизирате сайта си.

модерно оборудване за хостинг компания

Резервни копия

Вашият онлайн магазин може да е лесен за изграждане и управление, но какво се случва, когато нещата се объркат? Ако сайтът ви бъде хакнат или не работи правилно след актуализация, резервното копие може да спаси ситуацията. Без лесен начин за създаване на резервно копие на сайта си може да загубите данните за клиентите, поръчките и продуктите. Ако сте платили на агенция за създаването на уеб сайта ви, може да загубите целия този труд и пари.

Трябва редовно да създавате резервни копия на възможно най-много данни. Ежедневното създаване на резервни копия не е излишно. Резервните копия трябва да се съхраняват на отделен от уеб сайта ви сървър и да са лесно достъпни, ако се наложи да възстановявате. Ако използвате хостинг, който създава резервни копия на цялата платформа, това ще ви улесни допълнително.

Ограничения на акаунта

Вероятно искате да получите най-много за парите си от вашата уеб хостинг компания. Когато правите проучването си, не забравяйте да прочетете дребния шрифт. Разберете какво получавате с всеки план. Научете дали можете да надстроите плана, ако имате нужда от повече възможности за мащабиране. Уверете се, че знаете какво точно включва всеки пакет. Ето някои ограничения на акаунта, с които може да се сблъскате, когато сравнявате хостинг планове за електронна търговия:

  • Безплатен софтуер за електронна търговия, който изисква да плащате отделно за SSL сертификати или хостинг;
  • Ограничено съхранение на файлове;
  • Само няколко безплатни шаблона на уеб сайта и може да се наложи да платите допълнително за най-желаните от тях;
  • Допълнителни такси;
  • Ограничения на обема на продажбите;
  • Липса на лесен достъп до отдела обслужване на клиенти;
  • Големи такси за превишаване на капацитета, ако надвишите ограниченията;
  • Слаби възможности за отчитане и анализ;

Трудности при персонализирането на уеб сайта ви без познания.