Една от емблематичните спортни марки в цял свят, която от десетилетия определя тенденциите в маратонките, все още продължава да ни пленява с моделите обувки, които създава и като цяло спортната мода в цял свят. Правейки иновативни дизайни и авангардни технологии, тя продължава да ни изненадва и през 2023 година. 

И да, говорим за Адидас – марка, известна с класически, но и много модерни модели, удобство, качество, стил и функционалност. Сред най-популярните и желани спортни продукти на марката са сникърсите. А кои са топ тренди моделите за 2023 година, ще разгледаме малко по-долу.

Топ тренди сникърсите на Адидас за 2023

Източник на изображението: Unsplash

Adidas Ultraboost Light 23

Серията маратонки Ultraboost отдавна се превърна в синоним на комфорт. Марката Адидас издигна във висотите тази серия с новия си модел Ultraboost Light.

Едно от основните подобрения в модела сникърси, което го превърна в топ избор за 2023 година, е материалът Light Boost. Специфичното за него е, че е с 30% по-лек от предходните модели, което създава допълнително удобство и лекота по време на носене.

Наред с това е използваната гума, която гарантира, че краката ви ще останат здраво стъпили на земята. А материята PRIMEKNIT+ от своя страна осигурява дишане на краката, така че да се чувствате комфортно, носейки тези маратонки.

Adidas Samba

Моделът Samba вече не е просто футболна обувка. През всички 75 години от създаването на серията, моделът сникърси премина през различни трансформации, стигайки до днес, когато се превърна в универсална модна икона. Това го доказва и тазгодишният модел, който видяхме да се носи от популярни лица в социалните мрежи и много знаменитости.

Samba 23 на марката Адидас се отличава със своя емблематичен дизайн, запазвайки класическия си силует. Най-новият модел обаче идва в няколко различни свежи цветове и материали, които издигат естетиката на Samba, но същевременно остават верни на стила на модела.

Adidas Stan Smith

Този модел на Адидас не е просто маратонка, а цяло наследство. Adidas Stan Smith са известни със своя минималистичен дизайн, изчистени линии и непреходна привлекателност. Неслучайно са фаворит на милиони хора хора по цял свят, любители на носенето на маратонки.

Повторното пускане на модела през 2023 година донесе със себе си устойчиви подобрения, без да прави компромиси със стила. Това, че маратонките са изработени с Primegreen и каучукови отпадъци, показва отношението на Адидас към устойчивата мода.

Adidas Superstar

Още един фантастичен модел, който доказва разбирането на Адидас за вечен дизайн и устойчива мода, е именно серията маратонки Superstar. Представени за първи път през 1970 година като баскетболни обувки, днес те са любим избор за уличен стил. Характеризират се със своя класически стил и нископрофилен силует.

Със своя изчистен дизайн, високо качество на изработка и класически стил, Adidas Superstar са задължително допълнение както в дамския, така и в мъжкия гардероб.

Adidas Gazelle

И не на последно място представяме друг класически, но същевременно много непринуден модел, а именно Adidas Gazelle. Тази серия маратонки бе оценена като един от топ най-горещите продукти за 2023 година. Това никак не ни изненадва.

Със своя ретро стил, съчетан с модерни нюанси, Adidas Gazelle са неустоим избор за всеки ценител на маратонките. Ако и вие сте сред тях, то няма какво да се чудите, все още не е късно да се сдобиете с този фантастичен чифт маратонки.

Определено можем да кажем, че 2023 година е отличителна година за марката Adidas. Тя бе до голяма степен център на внимание със своите класически модели маратонки, отличаващи се с иновативен дизайн и същевременно устойчивост от гледна точка на мода.

Иновациите, комфортът, стила и качеството са малка част от характеристиките, с които марката е отличава от други марки на пазара.

Независимо дали обичате да се обличате спортно, уличен стил или по-елегантно, моделите маратонки на Адидас определено са нещо, което трябва да притежавате.