Преди да купите съдомиялна машина втора употреба, уверете се, че сте я разгледали внимателно. Проверете дали не е била изтегляна от пазара и дали е в добро състояние. Също така потърсете гаранция. Тя може да струва малко повече, но в крайна сметка да си заслужава. Също така се уверете, че съдомиялната машина се затваря плътно и се заключва надеждно. Външната част също трябва да е в добро състояние.

Избягвайте да купувате втора употреба от неизвестни източници

Бъдете предпазливи по отношение на ниските цени в каталозите за втора употреба. Възможно е продавачът да продава уреда от работното си място и да не знае историята му. Възможно е, той да продава уреда само защото вече не го използва или може би просто е различен стил, който не се вписва в настоящия му интериор. Съдомиялни втора ръка е най-добре да се купуват от магазини, специализирани в продаването на бяла техника с транспортни дефекти. Задаването на въпроси и проверката на серийния номер на уреда е важно, за да се избегнат неприятни изненади при срещата с продавача.

Преди да купите уред втора употреба, винаги четете отзиви. Употребяваният уред може да ви спести до 50 % от цената на новия. А работата му по нищо да не се отличава от чисто новия. Пазете се от продавачи, които нямат гаранция или обслужване на клиенти. Потребителите трябва също така да търсят отзиви и оценки на клиентите в уебсайтовете или форуми.  Ако е възможно, избирайте позната марка.

Проверете дали е бил изтегляна от пазара

Възможно е да проверите дали дадена съдомиялна машина втора употреба, е била изтеглена от пазара, като посетите уебсайта на производителя. Повторното изтегляне на миялна машина може да е резултат от няколко причини, включително оплаквания от клиенти. Други причини включват допълнителни производствени тестове или нов стандарт. И в двата случая производителят е отговорен за информирането на потребителите. Тази информация ще ви спести много време и усилия. Също така е важно да знаете какво да правите в случай на изтеглен от пазара уред.

Проверете дали е в добро състояние

Има някои основни неща, които трябва да проверите, преди да купите употребявана съдомиялна машина. Ще искате да проверите дали наскоро е била ремонтирана, дали все още има гаранция и дали се предлага с всичко необходимо за работа. Също така проверете дали съдомиялната машина втора употреба, се предлага с ръководство за употреба. Ръководството на потребителя е чудесен източник на информация, когато става въпрос за проблеми, безопасност и друга информация.

Проверете за гаранция

Ключово е, ако магазинът за техника втора употреба, предлага и гаранция. Гаранцията покрива замяната или възстановяването на разходите за части, ако уредът се повреди в рамките на гаранционния период. Потърсете гаранционен стикер върху машината и проверете дали производителят предоставя такава. Също така проверете за всякакви червени знамена, които могат да показват проблем с продукта.Обикновено уредите втора употреба не се продават с ръководството за експлоатация, но можете да намерите ръководството онлайн. Ако съдомиялната машина, която разглеждате, не се предлага с гаранция, тя може да е запазена или дори изтеглена от пазара.

Друг чудесен начин да разберете за гаранцията е да разгледате документацията на продукта. Можете да проверите уебсайта на производителя за подробности относно гаранцията. Можете също така да проверите гаранционната политика на търговеца на дребно. Внимавайте, защото много търговци на стоки втора употреба, изобщо не предлагат гаранции. Поради това е още по-важно да проверите за гаранция, преди да закупите съдомиялна машина втора употреба.