Основната характеристика и предимство за дамски боти е разнообразието от видове, стилове, модели и цветове. Те могат да бъдат къси, по-високи, прости, луксозни и т.н. Ако са изработени от висококачествени материали, тогава ще могат да се носят повече от един сезон. Ботите са обожавани от жените, защото с тях лесно се композират тоалети. Тази универсална обувка е подходяща за офис, бизнес срещи, в ежедневието, за романтични срещи и пътувания. Всичко зависи от модела и цвета дамски боти.

Не забравяйте да разгледате няколко вида онлайн магазин за обувки.
Важно е да изберете правилните дамски боти. Ако ще ги носите в офис, дайте предпочитание на класически стилове, спокойни цветове, без ярки детайли и декор. За ежедневието са подходящи по – екстравагантни модели.
Голямата селекция от цветове и материали за дамски боти дава възможност да избере перфектния чифт. Не забравяйте, че обувките са съчетани с тоалета, а не обратното.

Имайки предвид текстурата и цвета.

Бордо. Дълбокият бордо цвят на ботите привлича вниманието и изглежда красиво. Изберете бордо боти за есента. Бургундският цвят е в перфектна хармония с есенната природа. Носете ги с топли рокли, жилетки, джъмпери, пуловери. Не забравяйте за аксесоари: шалове, шапки, ръкавици.

Бежово. Бежовите боти изглеждат деликатни и изискани. Комбинирайте ги с дрехи от пастелни цветове; не трябва да носите бежови боти с облекла с ярка и наситена гама.
Белите боти изглеждат страхотно със синьо, сиво палто, бяло или черно яке. За непринудена визия носете бели боти с панталони, скъсени дънки и светла блуза.

Сиви боти. Този цвят изглежда особено впечатляващ на велур. Сивите боти вървят добре с неща със студен цвят: зелено, лилаво, синьо, пепеляво сиво. Чувствайте се свободни да носите сиви ботуши с палто в изумрудено оцветяване.

Зелени боти. Красив, богат зелен цвят – идеален за есента и пролетта. Зелените дамски боти вървят добре с бордо, жълто, горчица, охра, черно, бяло.
Боти от светли нюанси се комбинират с ярки акценти във визията. Това може да бъде богата синя рокля, червена пола-тип молив, изумруден или лазурен джъмпер. Дрехите и ботушите могат да бъдат неутрални нюанси, но аксесоарите за тях трябва да бъдат ярки и екстравагантни.

Независимо какъв модел или фокус на обувката изберете, от ключово значение е те да бъдат удобни и стилни. Избирайте внимателно моделите, гледайте за надрасквания или напуквания. Понякога е по-добро да се закупят малко по-скъпо обувки, но да се има предвид, че за сметка на това ще бъдат качествени. Освен това, по-качетвените обувки издържат по-дълго време. Цената, което ще платите за тях, ще е същата сума, кояот ще дадете за всеки евтин скъсан чифт. Друг голям плюс е, ако си взетеме обувки от естествена кожа. Те са топли, пазят от дъжд и дишат, което предпазва ходилата от развиване на неприятни бактерии.

Избирайте внимателно и преглеждайте няколко магазина и модела, преди да вземете решение.