Как да изберем гривна?

Когато търсите нова гривна, има няколко неща, които трябва да имате предвид. Тези фактори включват размера и състава на гривната, стила и талисмана. Също така е важно да помислите за вашия личен вкус, когато купувате гривни. Тези фактори ще ви помогнат да направите правилната покупка.

Състав на гривната

Независимо дали искате да носите семпла или екстравагантна гривна, има много възможности. Съставът на една гривна може да се определи от материала, който се използва. Видът на тъкането може да варира от прост до сложен. Има различни видове техники за тъкане, включително изплитане на усукани телове и вплитане на халки.

Нанизите от мъниста могат да добавят допълнителна нотка на елегантност. Нанизи от естествени камъни могат да се използват за създаване на уникален вид на вашата гривна. Един страхотен материал е кехлибарът. Този красив камък е единствен по рода си, което означава, че всяко бижу е различно.

Как да изберем гривна - състав

Размер на гривната

За да определите правилния размер на гривната, трябва да измерите китката си. Можете да направите това с помощта на гъвкав метър. Измерете костта на китката и добавете между 0,6 и 2,6 см, в зависимост от това колко стегната предпочитате да е гривната.

Размерите на гривната могат да варират в широки граници в зависимост от дебелината на китката и личните предпочитания. Не забравяйте да измерите китката си, преди да направите поръчката си, за да сте сигурни, че вашата гривна е с правилния размер.

Как да изберем гривна - размер

Стил на гривната

Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на стил на гривна. Това включва материал, размер, форма и цена. Гривните са основен елемент на модата от хиляди години. Те са стилни, универсални и могат да добавят бляскава нотка към всяко облекло.

Когато избирате гривна, трябва да имате предвид използваните материали и цветове. Изберете метал, който допълва вашия начин на живот и гардероб. Например бяло върху бели диаманти е изтънчен избор, докато жълтото злато ще ви даде топло и привлекателно усещане. Друг важен фактор, който трябва да имате предвид, е формата на диамантите. Диамант с квадратна шлифовка е елегантен, докато диамант с кръгла шлифовка изглежда по-смел.

Как да изберем гривна - стил

Талисмани на гривната

Талисманите върху гривна са чудесен начин да изразите своята личност и интереси. Независимо дали обичате да пътувате, да се разхождате или да четете, талисманите на гривната могат да отразяват вашите интереси. Има също талисмани, тематични около слънцето, луната или звездите, които могат да осигурят ежедневна доза вдъхновение.

Как да изберем гривна - талисмани

Съчетаване на гривната

Съчетаването на гривна с часовник е един от най-класическите начини за носене на гривна. Това изглежда изискано и ви позволява да демонстрирате разнообразие от стилове. За да създадете красив външен вид, подредете три до пет гривни. Изберете гривни с покрития, които допълват каишката и лицевата част на часовника.

Съчетаването на гривна с различни цветове може да бъде трудно, но можете да създадете стилен и интересен външен вид, като смесвате и комбинирате различни гривни. Подреждането на гривни с различни нюанси на един цвят може да добави забавен външен вид към всеки тоалет. Можете дори да добавите талисмани към вашата гривна, за да я направите по-привлекателна.

Ако имате любима гривна, която носите често, можете да изберете да я комбинирате с подобна гривна от различен цвят или материал. Въпреки че тази тенденция е сравнително стара, тя все още е забавен и лесен начин да добавите нов облик към вашата колекция. Можете също така да добавите няколко различни гривни към микса, за да промените външния вид.