Какво е нужно за перфектния хоум офис?

Домът коренно се промени в последните години. Доскоро той беше място за семейството, свободното време и почивката. Днес обаче почти във всеки дом има офис или ателие с бюра и офис столове. Все пак, заради пандемията се наложи да реорганизираме домашното си пространство. 

 

Ако търсите вдъхновение за своя хоум офис, подготвили сме ви няколко решения, които да организират пространството и да подобрят комфорта ви по време на работа. 

Какво е нужно за перфектния хоум офис?

Източник на изображението: elements.envato.com

Правилно място за офиса

Оказва се, че не интериорът и мебелите са най-големият проблем при създаването на един домашен офис. Често по-трудно е да се намери подходящо място за него, особено ако живеете в малък апартамент и е невъзможно да се направи офис в отделна стая. 

Дори и да сте в такава ситуация, не се обезсърчавайте. Необходимо е обаче да се обмисли внимателно как да се отдели част от стаята, която ще използвате, за да се оформи зона за работа. Ако разполагате с отделна стая – още по-добре. Възможно е обаче да се окаже, че част от всекидневната ви може да свърши чудесна работа. 

Много хора успешно организират пространство за работа в спалнята, хола и дори на кухненската маса. Всичко това зависи от това на какви компромиси сте съгласни.

Можете да отделите мястото си за работа с библиотека или големи растения. Ако бюрото и офис стола са до стена, боядисването на стената с боя за писане, както и поставянето на практични рафтове, би направил чудеса с офисното ви пространство.

По-долу ще обърнем внимание на основните части от обзавеждането, които да подобрят работния ви ден. 

Удобно бюро

Една мебел, която е идеално адаптирана към вашите нужди, може да превърне работата в истинско удоволствие. В такъв случай си струва да положите малко усилия, за да намерите перфектното бюро за вас. 

На първо място е важно то да е достатъчно голямо. Ако делите хоум офиса си с някого, може да се наложи двама души да използвате бюрото едновременно. Дългият и широк плот ще ви даде нужното пространство. 

В последните години истински хит са големите маси, на които може да се работи от всичките им страни. Възможността за работа на бюрото от две срещуположни страни е едновременно дизайнерско и практично решение.

Друго, което е важно, е функционалността на бюрото. Добре е то да разполага с достатъчно чекмеджета и шкафове, които да съберат всички офис принадлежности. В добре заредените мебелни магазини ще намерите решения, които надминават всички очаквания. 

Ергономичен офис стол

Бюрото, макар и важно, не е единственият елемент от комфортния хоум офис. Столът е добре да бъде съобразен с вашия ръст, възрастта ви и начина ви на работа, за да бъде перфектно допълнение. Ергономичният стол ще се погрижи за правилната ви стойка и ще намали болките в гърба.

Самата седалка също трябва да е удобна и с правилната дължина и форма. Облегалката и подлакътниците трябва да имат функция за регулиране. Има и някои модели столове, които вървят в комплект с поставка за крака, което ще е от полза за кръвообръщението.

Комфортният ергономичен стол ще направи работата от вкъщи по-малко натоварваща, а това ще повиши и продуктивността.  

Библиотеки и шкафове

Тази част от домашния офис е от полза за съхранението на документи и принадлежности, без да е нужно те да заемат място на бюрото ви. Библиотеките и шкафовете ще ви помогнат да организирате пространството си и да подредите всичко, което ви е най-нужно, на една ръка разстояние. 

Няма значение дали ще отделите място за офис в хола, спалнята или разполагате с отделна стая. От най-голямо значение е да инвестирате в удобни мебели, които да помогнат за комфорта и концентрацията ви по време на работа. В доказалите се на пазара мебелни магазини можете да намерите всичко изборено в статията, а опитните консултанти в тях ще ви дадат и допълнителни съвети.