Ламинираният паркет е навсякъде

В даден етап от живота на всеки един човек ще настъпи момента, когато той/тя ще трябва да развихри въображението си, за да обзаведе току що закупеният си имот. При проектирането на такъв задълбочен проект винаги трябва да се започва от едно място, което повечето хора подценяват, а именно пода.

При селекцията от подови настилки изборът не е чак толкова обширен колко си мислите. През последните няколко години обаче ламинираният паркет започна да оглавява сцената на подовите настилки, тъй като се превърна в един предпочитан избор от страна на клиентите.

Реално той е лесна алтернатива на масивната дървена настилка, като в комбинация към това е практичен за инсталиране. Оттогава досега технологията му е напреднала с по-остри изображения, по-дълбоко щамповане и множество други нововъведения, които го правят силно впечатляващ  и желан.

Все пак никое покритие не е идеално. Във всички основни категории свързани с монтажа, почистването и издръжливостта този вид паркет има  както плюсове, така и минуси. Ето защо днес сме тук, за да ви ги представим дословно и да ви изградим ясна представа относно него.

 

Технологичен напредък

Както казахме ламината не е това, което беше преди няколко години. Производителите му работят усилено, за да постигнат все по-нови и нови подобрения на световно равнище. Като цяло дълбокото текстуриране и доброто възпроизвеждане на графиката са основните качества доближаващи продукта до възхитителни височини.

Макар всички тези положителни новини атрактивната настилка все още си остава бюджетен материал в изпълнение, външен вид и най-вече репутация. Освен това е важно да отбележим, че към това число включваме и нейната продължителност на живот, която варира в зависимост от обстоятелствата.

Някои ламинатни подове могат да издържат до 25 години или повече в дадено помещение, където се използва средно количество светлина. Докато при другите зони с по интензивен трафик и силна светлина е възможно да се нуждаете от подмяна след първите 10 години.

 

Ламинираният паркет е навсякъде

Неустоими предимства на ламинирания паркет

Най-основният плюс на този артикул е факта, че може да възпроизведе вида на истинска дървесина, поне от разстояние. За разлика от естествената твърда дървесна настилка, която предлага много несъвършени парчета, ламината няма никакви дефекти. Всяка дъска е с постоянно качество и дизайн.

За съжаление обаче, веднъж щом се вгледате внимателно в тях приликата мигновено изчезва. Това отчасти се дължи на повтарянето на шаблоните. Въпреки досадният, ако не и единствен минус статистиката посочва, че това е достъпният вариант към който всеки потребител прибягва.

Начинът по който се изгражда настилката го прави по-евтин от другите видове, но за сметка на това материалите са конструирани да придават трайна здравина. Реално ценовите предимства са във ваши ръце, тъй като се възнаграждавате с реалистичен вид на дървесина без да съсипвате вашият бюджет.

Благодарение на горното си покритие от алуминиев оксид драскотините, вдлъбнатините и петната не представляват заплаха. Имено поради тази дълготрайност клиентите го обожават. Изграждането му е не само рентабилно, но е и проектирано да постигне тези аванси за заетите домакинства с домашни любимци.

 

 

Вземете най-доброто още сега

Предполагаме, че до този етап сте се въодушевили достатъчно. Все пак продукта може да е точният избор за вас, ако разбира се имате стриктно определен бюджет от който искате да спестите максимално повече.

Малко облицовки са по-икономични или по-лесни за монтиране от ламината. Дори самите вие можете да извършите ремонта без да се нуждаете от квалифициран персонал. В края на краищата няма как да пренебрегнем неговата функционалност и атрактивност, но за сметка на това той не добавя допълнителна стойност към имота.

В случай, че това не ви вълнува можете напълно спокойно да се отправите към най-близкият магазин. От друга страна, посещавайки Siko.bg , вие ще извършите сделката на живота си. Българският магазин е лидер в тази сфера, така че можете напълно да му се доверите за вашата настилка.

В каталогът им ще откриете най-различни артикули за дома, поради което несъмнено си заслужава  да ги посетете още сега. За повече информация се обърнете към техният екип посредством предоставените данни за контакт.