Научете повече за иновативните термопомпи

Преди приблизително петдесет години, природният газ трансформира домакинствата из целият свят. Той веднъж за винаги промени разбиранията на човека, тъй като вече беше напълно възможно да снабдим дома си с незабавна топлина и топла вода.

Макар основен източник на всеки дните на тези доминиращи горива изглеждат все повече преброени. Бързо развиващата се политика на Европейският съюз търси нови технологии с които да ускори процеса на електрификация и декарбонизация. По този начин човечеството имаш капка шанс да се справи с глобалното затопляне.

При предприемането на голям проект за домашно строителство най-големият приоритет на собствениците е да постигнат дом, предоставящ ниска енергия и следователно ниски сметки. Една част от пъзела за постигането на това се крепи върху въпроса как точно ще осигурите централното отопление и водата.

Доста популярен вариант в този случай се превърна инсталирането на термопомпа, тъй като тя отговаря перфектно на новите стандарти на ЕС . Но дали това ще бъде правилният избори  за вас ? Отговорът на този въпрос ще откриете веднъж щом останете с нас и продължите да четете.

 

Какво точно представлява термопомпената система ?

Иновативният уред отнема нискокачествената енергия заложена от земята или въздуха и я превръща в напълно използваема топлина. Тя от своя страна бива изтласквана към атмосферата на къщата, където се използва от консуматора  за отопление на помещенията или водата. 

За правилното функциониране системата се нуждае от електрическа енергия, така че макар да използва възобновяема топлина, тя не е напълно екологична машина. За всяка единица мощност се получава повече от една единица топлинна мощност, именно поради което е толкова силно предпочитана.

Не е изключен варианта да я имплементирате да използва вода от езера или реки, като енергиен източник. Този тип е малко по-скъп и поради това възможностите да я срещнете в големите градски условия са малко, както поради цената, така и поради терена.

Реално погледнато термопомпите работят изключително добре, когато са използвани за работа с нискотемпературни разпределителни уреди, като подовото отопление. Благодарение на нископрофилните им системи, интегрирането им в новите домове е забележително лесно и практично. Днес всяко едно домакинство се обръща към този подход.

Научете повече за иновативните термопомпи

 

Какви са основните преимущества?

С непрестанният напредък в глобалните технологии, днес вече средностатистическият потребител може напълно спокойно да използва системата за своя облага. Това особено важи, ако неговият дом е построен с помощта на съвременните строителни методи при които топлоизолацията е подобрена.

Наред с това другият най-главен плюс на помпата е очевидният факт, че не се използват изкопаеми горива по време на нейната работа. Мощността необходима за правилното му функциониране е значително намалена и това следователно означава само едно.

Сметките за потребление рязко ще бъдат намалени и в комбинация с това вашият дом ще бъде много по-екологичен. В този случай печелившите страни са две и това е може би една от най-невероятните човешки иновации създавани някога.

В перспектива термопомпите ще бъдат подобни на газовите бойлери по отношение на текущи разходи.  Те също така се конкурират добре и с пропан-бутан и системите на биомаса.

 

 

От къде можем да си ги закупим?

Бъдещето е на една крачка пред нас, така че модернизирането на дома трябва да бъде първи приоритет за вас. А какво по-страхотно от това, ако можете да го подобрите в системата за отопление. Всичко това е възможно веднъж щом се доверите на иновативните термопомпи.

Най-доброто място от където можете да се сдобиете с тях е онлайн магазина – termos.bg. Българският уеб сайт е специфично специализиран в тази насока. В богатият им каталог ще успеете да откриете всякакви по вид системи, които ще облагодетелства, както вашето удобство, така и вашият портфейл.

Всеки един уред е напълно лицензиран и с доказан произход. По отношение на стандарта за безопасност няма за какво да се тревожите, тъй като всичко се изгражда според Европейските разпоредби и норми.

За повече информация се обърнете към техният представителен екип в специалното поле ‚‘‘ Помощен център ‘‘. Не се двоумете, а се възползвайте още сега.