На риболов с палатка: 7 страхотни места, на които да разпънете палатка това лято

Обичате риболова и къмпингуването и обмисляте това лято да стегнете такъмите, да “метнете” палатката в колата и да потеглите към мечтаната почивка.

Ако все още се колебаете на къде да поемете, предлагаме ви 7 страхотни места, на които можете да разпънете палатки това лято.

На риболов с палатка: 7 страхотни места, на които да разпънете палатка това лято

Източник на изображение: wikipedia.org

Язовир Широка поляна

Ако за пръв път комбинирате почивка на палатка с риболов, язовир Широка поляна е отличен избор.

Язовирът се намира на около 30 километра от Батак, в прегръдките на красивите Родопи и е сред най-предпочитаните дестинации за родните риболовци.

По бреговете му има много обособени места за къмпинг, а ако се питате какви риби можете да си уловите, то на Широка поляна имате шанс да хванете каракуда (на дъно), костур, бабушка и ако сте късметлии – кефал.

Язовир Въча

Разположен между областите Пловдив, Смолян и Пазарджик, по поречието на река едноименната река, Въча е един от най-големите язовири в страната.

Местоположението му е идеално за лятната почивка на палатки, достъпът е до него е изключително лесен, а що се отнася до това, каква риба се лови, то тук има бяла риба, шаран и костур, сом, щука и червеноперка.

Язовир Крапец (Малиновски)

Крапец е малко бижу, скътано в сърцето на Стара Планина. Намира се на 2 километра от ловешкото село Малиново (затова е по-познат като Малиновски язовир) и на 18 км от Севлиево.

За разлика от по-популярните дестинации, при които през лятото става доста пренаселено, тук можете да разпънете палатки на спокойствие и да се насладите напълно на почивката си.

Язовир Крапец е богат на шаран, бял амур, толстолоб, костур и червеноперка.

Язовир Александър Стамболийски

“Александър Стамболийски” е първият язовир, който е построен у нас. Построен е през 1953 година и се намира между областите Габрово и Велико Търново.

През лятото е силно посещаван както от местни, така и от риболовци от цялата страна, но тъй като е дълъг близо 18 км, места за палатки има доста.

На язовир “Стамболийски” има големи пасажи от костур, хващат се едри и дребни шарани, сом, бабушки, червеноперки и уклей.

Язовир Копринка

Няма как да пропуснем един от най-посещаваните и обичани от риболовците язовири у нас.

Язовир Копринка се намира само на няколко километра от Казанлък и е перфектното място за страхотна лятна почивка съчетана с риболов.

Ако решите да къмпингувате по бреговете на Копринка, не само ще си отпочинете добре, но ще останете доволни от риболова, тъй като тук има разнообразие риби като шарани, сом, толстолоб, бяла риба, бял амур, червеноперка, срещат се и щуки, а костурът и платиката се срещат в доста големи пасажи.

Язовир Жребчево

Разположен в долината на река Тунджа, между Николаево и Гурково (област Стара Загора), Жребчево и се нарежда на трето място по-големина в България.

Построен в периода 1959 – 1966 година като по време на изграждането му са залети с вода няколко села, сред които и село Жребчево (откъдето получава името си и самия язовир).

Язовирът има много почитатели и се посещава целогодишно, тъй като е леснодостъпен и е много богат на видове риба.

Тук можете да си отпочинете пълноценно и да се насладите на хобито си, като си уловите костур, червеноперка, бяла риба, сом, бял амур, толстолоб, каракуда и други.

На риболов с палатка: 7 страхотни места, на които да разпънете палатка това лято

Източник на изображение: wikipedia.org

Язовир Доспат

Дори и никога да не сте чували за язовир Доспат (в което силно се съмняваме), кажем ли ви, че се намира в Западни Родопи сме сигурни, че вече знаете, че е разположен на едно от най-красивите и спокойни места в страната.

И наистина. От бреговете на язовира се разкриват едни от най-красивите гледки, а тишината и спокойствието буквално омагьосват всеки, който реши да го посети.

Съвсем разбираемо това е един от най-популярните язовири както сред любителите на къмпинга, така и сред риболовците.

Но не се притеснявайте, винаги ще се намери място, на което да разпънете палатката и на което да хвърлите въдицата.

Язовирът е богат на костур, шаран, кефал, каракуда и други сладководни риби.