Ползи от работата с професионална агенция за преводи

В днешно време качествените преводи са от съществено значение за фирми, работещи на множество пазари, с клиенти, говорещи много езици. Въпреки това, не всички фирми разполагат с ресурсите или експертните познания, за да извършват преводи вътрешно. Тук идват на помощ професионалните преводачески агенции. 

В тази статия ще проучим предимствата на работата с професионална преводаческа агенция и как това може да помогне на бизнеса да се разшири и да успее на световния пазар.

Висококачествени преводи 

Едно от най-големите предимства на работата с професионална преводаческа агенция е гаранцията за висококачествени експертни преводи. Добрите и професионални агенции разполагат със стриктни процеси на работа, за да гарантират, че преводите са точни, културно подходящи и без грешки. 

В най-добрия случай преводаческата фирма ще следва тристепенен процес, състоящ се от превод, редакция и корекция, гарантиращ, че преводите отговарят на най-високите стандарти за качество.

Достъп до екип от специализирани преводачи 

Друго предимство на работата с професионална агенция за преводи е достъпът до екип от специализирани преводачи. Тя трябва да имат опит в различни области, индустрии и езици. Това гарантира, че клиентите ще получават точни преводи дори на текстове с високоспециализирано съдържание, като правни или технически документи. Екипът от експерти също така гарантира, че преводът е локализиран (тоест културно адаптиран) за целевата аудитория на фирмата клиент.

Ползи от работата с професионална агенция за преводи

Източник на изображение: artedoc.com

По-бързи срокове за изпълнение 

Професионалните преводачески агенции могат да обработват големи обеми бързо и ефективно. Това означава, че фирмите могат да получат своето преведено съдържание по-бързо, отколкото ако преводите се извършват вътрешно от един или двама човека, например.

Комбинацията от експертни екипи, усъвършенствани процеси за работа и контрол, заедно с иновативни технологически решения позволява на добрите агенции да се справят с мащабни проекти бързо и ефективно, без да се жертва качеството.

Консистентни преводи 

Консистентността е ключова, когато става дума за преводи. Експертните преводачески агенции използват инструменти за преводаческа памет, за да осигурят последователност на преведените термини в цялото съдържание, независимо от обема. Тоест, ако трябва да преведете подобно съдържание в бъдеще, инструментът ще приложи правилния термин за вашата сфера и следващия път. Това гарантира, че гласът и тонът на вашия бранд ще са последователни и консистентни във всички преводи, било то в презентации, документи за одит или търг, или постове за социални мрежи.

Гъвкавост и мащабируемост 

Опитните преводачески агенции могат да се справят с проекти от всякакъв мащаб, от малки еднократни задачи до големи текущи проекти. Това предоставя на бизнеса гъвкавост и мащабируемост, за да посрещнат променящите се нужди от превод. В BLANK можем да се справим с всеки проект, от обикновен превод на документ до мащабен проект за локализация на софтуер. Можем също да мащабираме услугите си нагоре или надолу според нуждите на клиента.

Поверителност и сигурност 

Когато става въпрос за работа с чувствителна информация, поверителността и сигурността са от изключително значение. Професионалните преводачески агенции дават приоритет на сигурността и поверителността на информацията на своите клиенти. Въведени са строги протоколи за сигурност, за да се гарантира, че клиентската информация остава защитена по всяко време.

За да гарантират поверителността, професионалните преводачески агенции често подписват споразумения за неразкриване на информация (NDA) със своите клиенти. Тези споразумения гарантират, че информацията, която се превежда, остава поверителна и че няма да бъде разкривана на трети страни.

Обслужване на клиенти 

Обслужването на клиенти и предоставянето на съдействие е ключов аспект на всяка сфера на услугите и професионалните преводачески услуги не са изключение. 

Преводаческите агенции следва да имат специалено определен отговорник за вашия проект, който да е на разположение, за да отговоря на всякакви въпроси или притеснения, които можете да имате. 

В допълнение, професионалните преводачески агенции често предоставят онлайн ресурси и инструменти, за да помогнат на своите клиенти. Тези ресурси може да включват поддръжка за онлайн чат, полезни информационни статии и секция често задавани въпроси. 

Технологии и иновации 

Преводаческата индустрия претърпя значителни промени през последните години благодарение на напредъка в технологиите. Професионалните доставчици на преводачески услуги използват набор от технологии и инструменти, за да подобрят процеса на превод и да предоставят гарантирано високо качество на услугата.

Те трябва да са в крак с най-новите тенденции и постижения в преводаческата индустрия, за да предоставят на клиентите си възможно най-добрите преводи.

 

Работата с професионална агенция за преводи може да предостави на бизнеса множество предимства, като висококачествени преводи, кратки срокове, консистентност, гъвкавост и др.

Такава агенция е Арте.Док, която се ангажира да предоставя на клиентите си висококачествени и експертни преводи. Те работят с екип от специализирани преводачи с опит в различни области и индустрии на 36 езика; следват собствено разработена система АРТЕ 5Е „Гарантиран качествен превод“ и пазват строги процеси за конфиденциалност на чувствителната фирмена информация

Ако търсите надеждна и професионална преводаческа агенция, която да ви помогне да разширите успешно бизнеса си на световния пазар, доверете се на Арте.Док.