Как  да избера подходящата кредитна небанкова или банкова институция?

Бързите кредити, както личи от името им, са удобни и гъвкави финансови решения, с които можете да решите и покриете бързо и лесно свой финансов проблем като поправка на техника или просто нужда от джобни пари, окато вземете заплата. Те се отпускат в рамките на 10-20 минути, а парите можете да изтеглите направо от касата на съответната фирма кредитор, от услугите на която се възползвате. Бързите заеми не са тежки финансови услуги от типа на високолихвени решения. Маржът в лихвата спрямо стандартните потребителски кредити е минимален и е в рамките на 2-3 % от стойността на сумата. Всъщност наистина си заслужава да изтеглите бърз кредит, ако сумата е малка (до 2000 лева), защото загубата, която ще реализирате от по-малката лихва няма да е повече от 2-3 лева на месец, ако изплащате подобна сума, която такса е наистина минимална. Имайте предвид, че много банки имат такса за отпускане и управление на кредита, която всъщност не се преизчислява като лихвен процент, но на практика е, защото вие получавате или плащате повече пари, отколкото бихте плащали, ако тези такси ги нямаше.

Характеристики на бързите кредити

Бързите кредити масово са разпространени, тъй като са най- предпочитани, а причината за това е, че те са изключително лесни и удобни за усвояване. Процедурата става сравнително бързо и точно затова се наричат бързи кредити. Ако не сте запознати с този вид кредити, сигурно се питате какви са условията за кандидатстване, какви суми се отпускат, какви са лихвите и т. н. Небанковите финансови институции, които отпускат подобен вид кредити са много и всяка една си има своите условия, но като цяло всичките общи условия се припокриват. Сумата, която може да изтеглите е различна. Тя варира между 400 лв. и 8000 лв., в зависимост от нуждите на клиента. Някои фирми отпускат и по- големи суми, но най- често сумите са малки, тъй като повечето хора имат спешни нужди от по- малки суми пари. В повечето случаи се предлагат бързи кредити до 5000 лв., което е максималната сума, която всеки има възможност да изтегли.

Бързи кредити - фирми

Коя фирма за бързи кредити да избера?

Всеки потребител сам преценява от коя фирма за бързи кредити да се възползва.Има много сериозни фирми, които се занимават с тази дейност. Всъщност е уместно да назоваваме всички фирми за бързи кредити като сериозни, тъй като за да получат възможност да станат играчи на пазара за кредити, трябва да са получили сертификат за това от Българска народна банка, а условията са много сериозни. Изберете фирма, която предлага най-добрите условия откъм лихви и период на погасяване. Можете да сравните параметрите на предлаганите финансови услуги и в интернет по всяко време, тъй като доста от тези компании имат уебсайтове, на които представят своите финансови продукти и услуги. Просто проверете.

Когато кандидатствате, условията са изключително елементарни. Необходима ви е само валидна лична карта и да бъдете във допустимата възрастова граница, т. е. трябва да имате навършени 18 години. Някои фирми изискват и постоянен трудове договор, но други не. Хубаво е да имате и добра кредитна история. Следва одобряването, което става до няколко часа и още на същия ден, рядко на следващия, освен ако не сте кандидатствали в края на работния ден. При други фирми за бързи кредити одобряването става дори до няколко минути. Преди да подпишете договора, вие сами определяте сумата по вноската, датата на връщане, както и лихвата по погасителния план, който ви предоставят. Лихвите при тези кредити са малко по- високи от потребителските, което със сигурност знаете. Бързите кредити са добро решение за справяне с неочакван финансов проблем, стига точно да сте преценели възможностите си преди да се възползвате от тях.