Съществуват много добри причини поради които можете да се възползвате от тегленето на кредит, като към това добавяме финансиране на сватба или пътуване до далечна дестинация. Макар и вълнуващо обикновено е по-разумно да се използват за спешен ремонт или медицински разход.

Като цяло кредитът или личният заем може да се заеме от банка или кредитен съюз без да се налага да предоставяте обезпечение за почти всичко. Тази гъвкавост допринася за обжалването им, както и фактът, че процесът на одобрение обикновено е доста бърз. Именно затова са толкова силно предпочитани.

Ако кредитната ви история е повече от отлична и заемодателят е доволен от информацията за доходите, която представяте, то средствата могат да бъдат внесени на момента. По принцип това се осъществява в рамките до края на една седмица.

За да добиете повече представа днес ще ви представим подробно информация относно него. По този начин ще бъдете подготвени и следователно, когато ви се наложи ще се отправите със самочувствие към най-близката банка във вашият район. 

 

Какво всъщност представлява ?

В повечето случаи заемите варират от 1000 до 100 000 лева с фиксиран лихвен процент, който може да се използва за консолидиране на дължимият дълг. В зависимост от вашата кредиторска история е напълно възможно да успеете да се класирате за личен заем с ниска лихва.

При такава ситуация спестяването на пари е напълно постижимо и препоръчително. Лихвените проценти тук често са много по-ниски за разлика от тези при кредитните карти и варират от 10 до 20 %. Действително процентите ще зависят от няколко основни фактора.

Те са следните на брой и тяхното значение е съществено :

  • Добър кредитен рейтинг
  • Стабилен месечен паричен поток
  • Съотношение дълг-доход

Ако все още не сте разбрали, колкото по-силна е вашата предистория с други банки или конкретната, толкова по-нисък ще бъде лихвеният процент, който в края на краищата ще облагате.

 

Кога е редно да поемете такава отговорност ?

Списъкът на потенциалните положителни употреби е почти безкраен, но първостепенните обстоятелства, когато непременно трябва да вземете подобен кредит е при спешни разходи или реконструкция на дома.

Всеки казва, че собственият имот е най-добрият актив и то видимо защо. В случай, че се наложи да извършвате подобрения, като например преустройство на кухня или разширяване на банята, опциите за финансиране често се свеждат до него. 

Ако евентуално кредитът ви е солиден и сте били в даденият дом достатъчно дълго, за да натрупате собствен капитал, можете да успеете да получите по-добър лихвен процент и по-висок лимит на разходите. Независимо от това не се заблуждавайте и винаги бъдете крайно внимателни.

При неизпълнение на погасителните плащания рискувате да загубите не само паричните средства, но и вашият дом. При условие, че не обитавате имота, личният заем може да бъде чудесен начин за пряко финансиране. Така ще повишите неговата стойност и продажбата ще бъде в пъти гарантирана.

Също така понякога хората не мислят достатъчно трезво и вършат неща за които съжаляват дълго. Към това твърдение без проблем можем да отнесем и нещата за които в никакъв случай не трябва да теглите кредит.

Колкото и да е изкушаващо не се поддавайте на следните сделки :

  • Покупка на личен автомобил.
  • Заплащане на обучение в университет/колеж.
  • Закупуване на билет за скъпа семейна почивка.

 

Най-доброто акционерно дружество

Независимо от ситуацията в която се намирате в момента не забравяйте, че винаги има към кого да се обърнете при нужда. Банката винаги ще окаже съдействие, така че можете напълно да и гласувате доверие.

В случай, че искате да се информирате повече относно техните услуги преди да посетите клона във вашият град ви препоръчваме да се разгледате техните онлайн сайт. В него ще откриете всякаква информация за абсолютно всичко от кредити до овърдрафт системата

Те са най-застъпилата се банка на територията на България и доверен партньор на редица индивидуални и бизнес клиенти. Съдбата е във вашите ръце стига да знаете как да управлявате разумно вашите финанси.