Основни аксесоари за мотор

Като човек който обича моторите, най-вероятно сте се погрижили за безопасността си, оборудвайки се се със мото екипировка, която е задължителна.

Ако обаче ви се иска да се снабдите и с няколко допълнителни аксесоари, които ще направят препускането ви с железния кон още по-комфортно и незабравимо, то тази статия е точно за вас.

Ето няколко подходящи аксесоари за мотор, с които да се оборудвате напълно и да бъдете удовлетворени:

Основни аксесоари за мотор

Източник на изображение: pexels.com

Визьор за каски и антифог

Страхотно е, че всички модели каски, които се предлагат на пазара, са оборудвани с визьор, но много често се случва те да се надраскат и подмяната им да е наложителна. Затова е добре предварително да сте се снабдили с качествен визьор, който лесно може да се монтира на каската ви, ако е наложащо.

Бонета/Маски

Въпреки да не носите често маска, докато яздите железния си кон, е добре винаги да имате под ръка една. Маските,  които се предлагат са многообразни, като материя и десен, закрепват се лесно и стабилно върху носа и устата. Освен, че ще са ви от полза, те със сигурност придават мистериозен и загадъчен вид.

Ако карате и през зимния период и искате да предпазите главата и лицето си от студения вятър, бонетата ще ви свършат полезна работа. По принцип този аксесоар за мотор се изработва от висококачествени материи, като неопрен и микрофибър и покриват цялата глава и шия без очите.

Тапи за уши

Карайки мотора си, вие сте изложени на различни шумове, които освен, че са неприятни, но и могат да увредят сериозно слуха ви. Ето затова е добре да имате един комплект тапи за уши под ръка. Те са предназначени да предпазят слуха ви от прекомерен шум. Не си мислете, че ако ги носите няма да слушате музика, звуци или външни шумове, защото тяхната задача е да намалят децибелите, без ви пречат.

Разговорни устройства 

Тези аксесоари за мотор позволяват да се свързвате с телефона си и да разговаряте с приятели, дори с тези, които карате заедно мотори, както и да слушате любимата си музика. Освен това, тези телекомуникационни системи се предлагат с вградени Bluetooth, GPS, високоговорители с висока разделителна способност, система “свободни ръце”, FM радио, активиране на гласови команди за музика и др. 

Този вид мото аксесоари се продават обикновено по двойки, но могат да бъдат закупени и поединично. По-скъпи са като цена, но са идеалните аксесоари за мотора ви, които ще направят вътуването ви още по-комфортно.

Дъждобрани, термобельо и мото тениски

Никой не знае кога ще ви се наложи да се сменяте тениска по време на път, ето затова е добре да сте предвидили подобни ситуации и да имате една-две качествени мото тениски с дълъг или къс ръкав в багажа си.

Термобельото е много важна част от мото аксесоарите ви, ако карате и през студените месеци на годината. Освен, че ще ви предпази от пронизващия вятър, то ще ви усигури и допълнителен комфорт и удобство докато карате мотора си.

Дъждобраните са винаги задължителни, особено ако ви предстои дълъг път с мотора. Към него е добре да добавите поне един комплект бельо и чифт чорапи.

Стикери

Всички запалени мотористи имат със сигурност няколко стикера за мотора си. Ако сте пропуснали тази част и все още нямате, е време да се снабдите с красив стикер. Той със сигурност ще предаде индивидуалност на любимия ви мотор.

Слайдери

Слайдерите са много полезни аксесоари ако си падате по високите скорости. Те са универсални, удобни за поставяне и носене и със сигурност ще ви предпазят от нараняване ако случайно изпуснете управлението на мотора и паднете.

Това са, някой от основните аксесоари, от които ще имате полза по време на път. Те ще ви гарантират още по-голямо удобство, комфорт и незабравими моменти.