Фулфилмънт услуги

Ако продавате продукт онлайн, може би сте се чудили колко ще струва използването на фулфилмънт услуги. Тук ще научите за различните видове фулфилмънт услуги и разходите, свързани с всяка от тях. Тази статия ще обсъди и разходите, свързани с обслужването на клиентите и складирането. Услугите за изпълнение могат да ви помогнат да предадете отстъпки за доставка на вашите клиенти. Те могат също да действат като продължение на вашия бизнес.

Разходи за изпълнение на поръчката

Цената на услугите за изпълнение на поръчки е голяма част от разходите на търговеца на дребно и по-фините детайли на процеса на изпълнение могат да направят или да нарушат изживяването на клиента. С високите очаквания по отношение на доставката и връщанията, оформени от компании като Amazon, първокласните възможности за изпълнение са по-важни от всякога. Таксите за изпълнение се начисляват от фулфилмънт центъра за разходите за експлоатация на склад, персонал и други режийни разходи. Разходите от този тип варират в широки граници, но често се измерват в почасова ставка.

Когато решавате за услуги за изпълнение на поръчки, най-добре е първо да определите разходите, които можете да си позволите. Повечето 3PL услуги таксуват за приемане и проверка на инвентара. Други таксуват за кутия, палет или пратка. Ще бъдете таксувани и за складово пространство.

Разходи за складиране

Освен изчисляването на разходите за складови наличности, доставчиците на 3PL също вземат предвид допълнителните разходи като вода и електричество, охрана на фулфилмънт центъра, застраховки и други. Всички тези фактори водят до значителни разходи, така че е важно да знаете точните разходи за складиране, преди да подпишете договор.

Разходите за складиране на услуги за изпълнение могат да варират в широки граници, но таксата ще зависи от вида на необходимата услуга. Някои 3PL таксуват на палет, а други таксуват на пратка. Важно е да съпоставите таксите за получаване с вашия обем и график за доставка. Някои фулфилмънт центрове имат еднократна такса, други таксуват според броя палети/кашони, а трети предлагат абонамент.

Разходи за доставка

Доставката е съществена част от изпълнението на електронната търговия. Това изисква внимателно балансиране между очакванията на клиентите и бизнес нуждите. Освен това трябва да е прозрачен. Трябва да поискате от вашия 3PL доставчик пълен отчет на разходите за доставка. По-долу са някои общи разходи за изпълнение и свързаните с тях фактори. Обмислете внимателно всеки един, когато избирате доставчик на услуги за изпълнение. Тази статия ще обсъди как да определите правилните разходи и такси за доставка. След като идентифицирате най-критичните стъпки, можете да изберете най-добрата компания, която да отговори на вашите нужди.

Фулфилмънт услугите често намаляват разходите за доставка. Въпреки че предлагането на безплатна доставка е важна маркетингова стратегия, куриерски фирми не винаги ще я предлагат. Доставчиците на фулфилмънт услуги ще предлагат цени въз основа на разстоянието. Това означава, че можете да спестите значителна сума пари, когато прилагате тази стратегия. Можете също така да очаквате да намалите разходите за доставка, като възложите изпълнението си на външни изпълнители. Ако нямате голям персонал, може да е твърде скъпо да наемете екип от работници, които да свършат работата.