Лагерите се възраждат отново

Навремето повечето деца отиваха за първи път на лагер с известна доза притеснение. В крайна сметка това си бяха най-хубавите времена. Днешните лагери обаче не са отломка от онези отминали времена. Представяме ви Lucky Kids – мястото, където децата идват, за да научат английски, докато се забавляват – разгледайте тук този лагер! 

Има неща, които си струва да се пренесат в настоящето, а други трябва да бъдат революционно променени в духа на модерното време.

Разходките сред природата, например, са една от традициите, които сме решили да запазим, тъй като са изключително полезни за здравето и възпитанието на децата.

Лагерите се възраждат отново

Комплексът, в който се провежда лагерът, се намира в гр. Банско, който може да се похвали с множество туристически забележителности от историческо-културен характер. По време на лагера децата ходят на екскурзии с организиран транспорт и така опознават българската природа. Наоколо е пълно с обекти от национална и регионална значимост. Самия център на града е същинско съкровище на историята и етнографията.

Разбира се, не бива да пропускаме и забавлението. Все пак когато изпращаме детето на езиков лагер по време на ваканцията, трябва и да го компенсираме с възможно повече задължения. В края на всеки седмичен модул децата се събират заедно за парти с музика и малки подаръци за онези, които са взимали най-активно участие през седмицата.

Друг момент от едновремешните лагери, който е изключително важен – това е спортът. Всеки ден за лагерниците са заложени физкултурни активности. Те помагат на малчуганите да разпуснат след усилията по време на учебните занятия. Едновременно с това, така те се забавляват, а също развиват и двигателната си култура. Предвидено е плуване под зоркия надзор на спасител, конна езда, детска йога и др.

Лагерите се възраждат отново

Освен това са предвидени и артистични занимания и забавни работилнички, по време на които лагерниците развиват своите художествени заложби и занаятчийски умения, като например месенето на тесто за питки. Така малките се докосват и до националното ни минало, усвоявайки уменията на прадедите си.

Вечер децата се събират да гледат филми, които са специално подбрани с внимание към тяхното ниво на владеене на английски. Така те се потапят в атмосферата на езика и го усвояват още по-добре.

Учителите разговарят с децата само на английски, за да ги стимулират да мислят на езика. През свободното време също се поощрява децата да общуват помежду си на чуждия език. Естествено, помощник учителят на групата е винаги там, ако възникне нещо спешно и някое дете има нужда да каже нещо и на български.

Според съветите на специалистите педагози, най-подходящата възраст за посещаване на детски езиков лагер е около 4 годинки. Ако вашето слънчице е добило самостоятелност в хигиенните навици и преобличането, значи то вече е готово да отиде на първото си приключение на лагер.

За да бъдат децата продуктивни и уверени, в лагера се разделят по възрастова група, а също и по нивото на владеене на английски, което се определя чрез забавен входен тест. Целта тук е да спестим на вашето дете максимално дискомфорта от тестването, но все пак да се установи прагът на техните знания. 

Лагерите се възраждат отново

В края на престоя има подобен изходен тест, за да се анализира ефикасността на обучението. Освен това всички родители получават доклад за представянето на тяхното слънчице по време на програмата.

Детският лагер е изключително подходящ и за деца, на които българският не е майчин език. Английският може да се превърне за тях в мост на общуването, който да им помогне да завържат първите си приятелства в България.

Лагерите са подходящ начин да прекара детето ни забавно и полезно част от ваканцията си. Благодарение на специално подготвената програма детето напредва  с изучаването на чужд език, а същевременно у него се възпитава другарско чувство, любознателност и увереност в собствените способности.