ИТ техника втора ръка, но първо качество

Въпреки че всеки иска да притежава най-лъскавите и най-новите джаджи, ако вие можете да им устоите и да живеете без тях то трябва да знаете, че винаги съществуват фантастично изгодни сделки на вторичния пазар. Гмуркането в този сектор обаче идва със свой набор от потенциални рискове.

Спестяването на малко пари от използвани или стари технологии не е никак нова идея, но ситуацията се променя непрекъснато, защото новите технологии се появяват и изчезват. В крайна сметка, докато търсенето им варира, пестенето е твърд факт към който ви препоръчваме да се насочите. 

Като цяло закупуването на лаптоп втора ръка е добър начин чрез който можете да подпомогнете за намаляването на годишно генерираните отпадъци. Колкото и да е богато тяхното разнообразие днес, идентифицирането на благоприятен източник, разполагащ с работещи устройства е повече от трудно.

Ето затова днес ще ви представим малко повече информация относно това, за да сте наясно как да постъпите и следователно да бъдете доволни от крайният резултат. Единственото нещо от което ще се нуждаете е малко търпение и наблюдателност.

 

Основни насоки

Като за начало, осъзнайте как всъщност изглежда добрата цена. Както споменахме, понякога спестяванията няма да вървят по план. Това особено важи например при водещите марки телефони, чиято стойност е много над останалите. Същото се отнася и за редките модели техника, които естествено са функционални.

Бъдете реалисти относно отстъпките на които можете да се натъкнете. В същото време пък не се подлагайте на натиск да закупите нещо за което сте твърдо убедени, че ще дойде заместител в скоро време. В повечето случаи не самият продукт определя цената, а по скоро неговото състояние, функционалност и аксесоари.

В случай, че цената е много над вашият бюджет не се тревожете, тъй като винаги можете да успеете да спечелите намаление. Това е един от явните бонуси при пазаруването за втора ръка, защото е много възможно минималното външно износване или липса на даден аксесоар да ви гарантира блестяща сделка.

ИТ техника втора ръка, но първо качество

Как стоят нещата при настолните компютри и лаптопите ?

Мнозина дори и не предполагат, но най-голямото предизвикателство при този тип пазаруване е всъщност избирането на подходящ и висококачествен модел. Всички видове технологии рано или късно се забавят с времето, но сроковете за това са различни в зависимост от нещото, което купувате.

По принцип преносимите PC системи имат много по-дълъг живот от телефоните например, така че често можете да се доверите на стар модел. Въпреки това обаче тази продължителност варира повече от първоначалната цена. В случай, че можете да си го позволите е редно да изберете модел, който е по-скъп.

По този начин определено ще извлечете повече работа от него и то в дълъг срок. Разбира се в други случаи пък е напълно възможно да се доверите на по-износеният и той отново да опровергае първоначалните ви очаквания, които сте имали към него. Щателният оглед тук е ключов, затова не го пренебрегвайте.

При настолните компютри нещата стоят по съвсем друг начин, защото те могат да се ремонтират елементарно. Почти всички елементи в тях са напълно заменяеми, когато се повредят или износят. Поглеждайки от дългосрочна перспектива тази опция е перфектна стига само да не се нуждаете от преносимост.

 

Употребявани или реновирани?

Често използваните вещи се продават от предишния си собственик и не са били тествани или ремонтирани от професионалисти, което означава, че състоянието им може да бъде съмнително. Този подход  крие огромни рискове, защото в края на краищата можете да се озовете с напълно дефектен продукт. 

От друга страна за по-голяма надеждност потърсете системи, които са били ремонтирани от производителят или конкретен продавач. При такива обстоятелства дори устройството да е било развалено, то е максимално възстановено, за да функционира като напълно ново. Към него също така получавате и гаранция в случай на настъпила повреда не по ваша вина.

За ваше щастие точно такива ще откриете веднага след като посетите онлайн страницата – Izone.bg. Екипът стоящ зад тях разполага с богат набор от компютри втора ръка, които са преминали, както през редица тестове, така и доработки. Качеството е безкомпромисно добро и определено си заслужава да им дадете шанс, затова побързайте още сега.