Един от най-добрите начини за успокояване на стреса е да слушате весела песен. Дори и да не е подходящо да правите това на публично място, това може да ви помогне да се отпуснете. Можете също така да подремнете пет минути. Това може да не е най-привлекателната идея, но може да ви помогне да се освободите от стреса за по-малко от пет минути.

Упражнение

Ако страдате от стрес и безпокойство, упражненията може да са точно това, от което се нуждаете. Независимо дали става дума за стрес на работа, семеен стрес или тревога за бъдещето, упражненията могат да ви помогнат да се почувствате по-спокойни. Освен това най-вероятно ще подобрят и съня ви. За допълнителна помощ, може да разгледате и за положителните от билкови хапчета за успокоение на нервите. Те са добра алтернатива за хора, които биха желали да избегнат приема на традиционни хапчета.

Водене на дневник

Един от най-ефективните начини за успокояване на стреса е да пишете в дневник. Това е чудесен начин да обмисляте емоциите си и да се почувствате по-добре. Можете да пишете за каквото ви хрумне. Можете да пишете в дневник за добрите и лошите неща в живота си. Писането също може да ви помогне да разберете защо изпитвате определени емоции, като например гняв. Като пишете за тези емоции, можете да разберете по-добре защо ги изпитвате и как можете да ги управлявате.

Йога

Йогата е чудесен начин за облекчаване на стреса и укрепване на здравето. Това упражнение ум-тяло ви учи да забавяте дишането си, за да намалите нивата на стрес и тревожност. Проучванията показват, че йогата може да намали нивата на хормона на стреса кортизол, както и да снабди мозъка ви с повече кислород. Ползите от този спорт са многобройни и могат да бъдат от полза за хора от всички възрасти.

Самоуспокояваща дихателна техника

Самоуспокояващото дишане е ефективен начин за облекчаване на стреса. Най-добре се практикува всеки ден. Също така е полезно да го правите в различни обстоятелства, за да можете да го усъвършенствате. След като се научите да го правите добре, ще се почувствате достатъчно уверени, за да го правите в трудни ситуации.

Ароматерапия

Ароматерапията е метод за успокояване на стреса, който включва използването на етерични масла. Нанесени върху кожата, тези масла произвеждат приятна миризма. Можете да използвате етерични масла за масаж, за да отпуснете и успокоите мускулите. Можете също да използвате ароматерапевтични лосиони за цялото тяло, включително пулсови точки. Ароматерапевтичните масажи могат да бъдат евтин и ефективен метод за облекчаване на стреса.

Записване на мисли и чувства

Записването на вашите мисли и чувства може да бъде чудесен начин за намаляване на стреса. Той не само ви помага да се отпуснете, но също така помага на имунната ви система. Имунната система е компрометирана по време на стресови моменти и може да бъде податлива на инфекция от инфекциозни вируси. Скорошно проучване показа, че воденето на дневник може да засили имунната система. Всъщност е доказано, че воденето на дневник подобрява ефективността на цялостния живот.