За да разберем защо швейцарските дентални импланти за незабавно натоварване, с които работят някои дентални центрове в София и използват, за да разрешиат всеки дентален проблем на техните пациенти наведнъж  и в рамките на 5 дни, трябва да сравним новата технология със старата.

Конвенционалните импланти

Те са проектирани във времената, когато задвижваните с пара локомотиви са били ежедневното средство за пътуване. Подобно на тях, традиционните импланти са остарели и имат много недостатъци. Те, изискват големи количества кост, изискват време за заздравяване от много месеци често изискват допълнителна костна аугментация (повдигане на синуса с присаждане на кост), са скъпи, са чувствителни към инфекции, имат висок процент на загуба Казано по-просто: този вид импланти не отговарят на изискванията на пациентите и не им осигуряват дълготрайно удовлетворение.

От друга страна… Швейцарски зъбни импланти за незабавно натоварване

Швейцарските зъбни импланти за незабавно натоварване  изискват за основа само собствената, остатъчна кост на пациента, което означава, че няма нужда от рискова костна трансплантация, а пациентите могат да избегнат и забавянето във времето, причинено от вкостяването. Това означава, че практически всеки пациент може да бъде лекуван, включително рискови групи като пушачи и пациенти с диабет.

Имплантирането им се извършва на същия прием, на който се отстраняват ненужните и/или нездрави зъби, и не се налагат допълнителни операции. Това включва и незабавно поставяне на поне временен мост. Пациентите никога не остават без зъби. Вероятността от инфекции е практически нулева, но въпреки това са абсолютно необходими правилна орална хигиена и редовни профилактични прегледи.

Тези швейцарски зъбни импланти осигуряват голяма свобода на протезиране и за зъботехниците, малките хирургически грешки при позиционирането на имплантите не застрашават естетичния резултат. Скелетните несъответствия могат лесно да бъдат компенсирани и зъбите могат да бъдат позиционирани в области, в които няма кост.

Добре проектираното тяло на имплантата позволява добро заздравяване и ремоделиране на костта. Върху полираните повърхности на имплантите не е необходимо междинно образуване на тъканна кост, тъй като тези повърхности веднага се интегрират с имплантите. Костта заздравява безпроблемно, сякаш не е имало имплант.

Швейцарските дентални импланти за незабавно натоварване спестяват до 98% от времето за лечение на пациентите; така то може да се извърши за 5 дни. Тази бърза швейцарска техника възвръща на пациентите пълната им дъвкателна способност и усмивка за 5 дни, като съкращава цялото време за лечение.

Някои клиники за зъбни импланти в София предлагат услуги по поставяне на швейцарски импланти, като цените варират и са средно между 1300 -1500 лв., но за да получите индивидуална и конкретна оферта, съобразена с вашето състояние, трябва да се свържете с някоя от клиниките, да направите лична консултация на място с някой от специалистите, които се занимават конкретно с имплантология и да зададете всички въпроси, които ви вълнуват.

Оралното здраве и хубавата усмивка са важни за всеки един от нас, затова и често, когато състоянието на зъбите ни е влошено, това влияе и на общото ни здравословно състояние и самочувствие. Ето, защо, напредъка на медицината и възможностите, които предлага имплантологията са все по-често търсени, в стремежа ни на подобрим и външния си вид и оралното си здраве.