Когато наближи ваканция, всеки родител е зает с въпросите: къде да изпрати детето си, докато е на работа? Как да направим свободното време на детето не само вълнуващо, но и продуктивно? Как да се гарантира неговата безопасност? 


Ако сте убедени, че почивката в детски екип, сред техните приятели и познати, е по-полезна и ползотворна, отколкото празно забавление пред компютъра, можете да изпратите детето си на детски лагер. Програмата Лъки кидс, която се предлага през пролетта и през цялото лято в 5-звездния апартхотел „Лъки Банско Спа & релакс“, е истински пример за най-доброто в организацията на детските лагери

 


Всеки ден в лагера е неповторим

 

Всеки ден, прекаран там, ще бъде уникален и неповторим за вашето дете. Под грижите на опитни възпитатели, децата прекарват времето си в безброй интересни и увличащи дейности – интелектуални игри, творчески работилници, спортни състезания, плуване и много други. Специален акцент в лагера са вълнуващи екскурзии до живописни месности около Банско, яздене на кон, състезания с планински велосипеди, специално организиран пикник сред природата с много игри, състезания и забави.Социализацията е друга причина, поради която си струва да изпратите детето си на лагер. Тук децата се учат да бъдат приятели! Заедно с ръководителите си, те репетират, подготвят се за събития и се състезават по между си в спорта и творчеството.


Без таблети, телефони и мобилни електронни устройства

 

В лагера няма време и място за таблети, мобилни и други електронни „приятели“ на децата. Ще се учудите колко лесно тук детето ви ще забрави за тях. Защото просто няма да има свободно време, за да се отегчи. Състезанията се заменят с игри, разходки, учене на чужд език, отборни състезания. Постоянната заетост, благоприятната атмосфера и новите запознанства позволяват на децата бързо да преминат към нова дейност, да се чувстват комфортно в ново социално пространство и да виждат света в различна, ярка и жива светлина, да усещат неговия истински, а не виртуален чар и оригиналност.

 

За спокойствие на родителите трябва да се отбележи, че безопасността, здравето и правилното и пълноценно хранене на децата тук са издигнати в култ. В това отношение недоволни няма.


Времето, прекарано в детския лагер, преминава на един дъх – нито един ден не е подобен на предишния, няма нито един повтарящ се момент, всеки е уникален и неподражаем. Ето защо лагерът е атрактивен, децата идват тук отново и отново, а приключването на всяка смяна е придружено от прегръдки, сълзи на раздяла и обещания за скорошна среща в любимата и родна територия на детството, наречена Лъки кидс Банско .

 

Ако обмисляте къде да изпратите вашето дете през ваканцията, може би се чудите дали лагерът е подходящото място за него. Въпреки че всяко дете е уникален индивид, ние вярваме, че лагерът е полезен за всички малчугани. Без значение какви са интересите на вашето дете, лагерът помага на децата да развият важни социални, емоционални и когнитивни умения. Най-хубавото е, че децата създават спомени, които остават за цял живот. 

Ето най-важните ползи от детския лагер:

  • Развива умения, които ще са нужни през целия живот – работа в екип, лидерски умения, вземане на решения
  • Насърчава независимостта, която от своя страна помага за повишаване на самочувствието на детето
  • Учи на работа в екип.
  • Учи на устойчивост
  • Осигурява забавни дейности без мобилни устройства
  • Насърчава връзка с природата
  • Поддържа здравословен начин на живот
  • Създава приятелства, някои от които остават за цял живот
  • Учи децата да зачитат разликите
  • Поддържа децата интелектуално ангажирани и по време на ваканцията

В лагера те продължават да се учат, но по забавен начин, под формата на игра. В детския лагер в Лъки Банско децата имат възможност да изучават английски език в приятна и ненатрапчива среда с помощта на висококвалифицирани преподаватели. Най-доброто тук е, че това са млади хора, които са през цялото време с децата и общуват с тях на английски неформално, по време на игрите и свободните им занимания.