гледка към бурж ал араб и жена в гръб върви по плажа

Ако все още не сте решили къде да отидете с децата си за ноемврийските празници, тогава няма да намерите място, по-добро от Обединените арабски емирства. В крайна сметка ОАЕ са отлични семейни хотели, чисти пясъчни плажове и огромно количество забавления.

Ето защо, избирайки курорт преди поредният си отпуск, пътешествениците все по-често си задават въпроса: „Защо да не се опитаме да посетим ОАЕ с децата през есенните или зимните празници?“

Какво ви очаква в Обединените арабски емирства

Отивайки в ОАЕ с деца, важно е да изберете правилния емир. Повечето места за свободно време на децата се намират в Дубай. В същото време най-добрите месеци за пътуване до този емират е точно октомври и ноември: температурата на въздуха е +30 – + 35 ° C, а водата в морето е все още топла. Недостатъците на почивката в самия Дубай включват сравнително високите цени. Ако обаче решите да не пестите, това емирство няма да ви разочарова.

Бюджетните хотели в Дубай са предимно градски, разположени далеч от морето. Ето защо, ако планирате да живеете на плажа, настройте се на 4 и 5 звезди. “

Хотелите са разпръснати в няколко области, които имат свои собствени характеристики. В оживения и многолюден център на Дубай се намира известният небостъргач Бурдж Халифа, както и най-големият търговски център в света Dubai Mall. Не по-малко престижен е квартал Джумейра с известната си „Палма” и шикозни водни паркове. Между другото, в местните хотели най-добрата детска анимация.

Малко по-евтино ще струва почивката в Дубай Марина, крайбрежната част на която се простира на 3,5 км и е украсена с изкуствена лагуна. Но Bur Dubai не е подходящ за плажна почивка, но е интересен с исторически забележителности и бизнес райони.

И накрая, www.ambotis.bg препоръчват Deira като място за разходка (можете да посетите източните базари и да се полюбувате на лодката на кей), но не бива да спирате дотам – не е много чист и не е много удобен.

Райско забавление

Дубай е истински рай за деца, предимно заради огромния брой различни тематични паркове. Освен това, за да стигнете от един до друг, не е нужно винаги да отделяте много време. Например детският град Кинзания и Дубайският аквариум са разположени в един и същи Мол Дубай.

Kinzania е тематичен парк за деца от 2 до 15 години. Тук децата се управляват от всички; за тях се предлагат повече от 80 игри и 60 градски сгради. Те пристигат на местното „летище“, където им се дава определена сума местна „валута“, наречена „кизо“, която може да се харчи за атракции и забавления в този парк. Ако парите свършат, можете да спечелите повече, като се опитате в една от 80 професии. В Кинзания има банки и магазини, салони за красота и автосервизи – накратко, всичко е както при възрастните.

Ако играта на възрастни вече е омръзнала, можете да отидете в аквариума – между другото, най-големият в света. Той се издига на третия етаж на Мол Дубай, в него живеят повече от 33 хиляди морски обитатели, включително най-голямата популация на пясъчни тигрови акули в света. Начините за запознаване със 140 вида морска флора и фауна могат да бъдат различни, от ходене по 48-метровия тунел, положен вътре в резервоара, до гмуркане в специална защитна клетка.

 

На гости в приказките

Извън Dubai Mall също има много интересни неща. Например Делфинариумът в Дубай или водни паркове – в Дубай има много от тях. Един от най-известните и най-добрите в света се счита за „Дивата Вади“. Този тематичен воден парк е посветен на арабските приказки. Ток е построен във формата на планинската река Вади, на брега на която са разположени 24 водни атракции: водни пързалки, басейни за сърф с двуметрови вълни и детски водни площадки. Специално за децата има плитка лагуна.